Simon Ádám: Palermóból a Haladásba

Simon Ádám fizikálisan rendben van, ám a meccshiány még látszódik a teljesítményén. Szombathelyen újra fel akarja építeni magát.

Tóth Gábor

A 22 éves Simon Ádám az MTK-ból került Szombathelyre. A védekező középpályás 2008-ban mutatkozott be a felnőtt csapatban, és gyorsan alapemberré nőtte ki magát. Eddig 45 NB I-es meccset játszott a Haladásban, három gól rúgott. Tagja volt a 2008/2009-ben bronzérmet szerző csapatnak. Végigjárt a korosztályos válogatottakat, 2009-ben az U20-as nemzeti csapat tagjaként harmadikként zárt az egyiptomi világbajnokságon.

2011-nyarán igazolt az olasz első ligás Palermóhoz. Ám sérülések miatt a patinás klubb kölcsönben a másodosztályú Barihoz, ahol szintén sérülések nehezítették a dolgát. A Palermo az idén is kölcsön akarta adni, ismét szóba került az olasz másodosztály, illetve érkezett ajánlat külföldről, például a bolgár élvonalból is. Simon Ádám azonban a Haladást választotta. A kölcsönszerződés értelmében 2013. június 30-ig erősíti a zöld-fehéreket, Simont 2015-ig köt szerződés a Palermóhoz.
 

- Az elmúlt időszakban nem úgy alakultak a dolgaim, ahogyan szerettem volna - mondta Simon Ádám. - Tulajdonképpen újra fel kell építenem magam. Ugyanakkor egészséges vagyok, keményen edzek, kondicionálisan biztosan nem lesz problémám. A meccshiány bizonyára érződik majd rajtam, de reményeim szerint gyorsan utolérem magam. Nagyon szerettem a Haladásban futballozni, így örömmel térek haza Szombathelyre, a minél több játéklehetőség reményében öltözök ismét zöld-fehérbe. Továbbá az is szerepet játszott a döntésemben, hogy ismerősök, barátok közé, ismerős közegbe kerülök. Szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, hogy a Palermo, vagy valamelyik más külföldi, nívós bajnokságban szereplő klub érdeklődését felkeltsem magam iránt. Mert nem tagadom, jövőre szeretnék ismét légiósként futballozni - de most a legfontosabb feladatom az, hogy hasznos tagja legyek a Haladásnak. A Haladás egyébként végig nagyon akart engem, Tóth Miklós ügyvezető személyesen tárgyalt az ügyemben, autóval hozott haza Olaszországból. Édesapám véleményére sokat adok, ő is a Haladást javasolta.

- Ádám tehetséges, fiatal futballista, biztos vagyok benne, hogy gyorsan komoly erőssége lesz a csapatunknak - fogalmazott Artner Tamás, a Haladás mestere. - Remek játékossal erősítettünk, ráadásul nagyon fontos posztra. Belső középpályán Rajos, Iszlai és Simon személyében most három minőségi futballistánk van. Lehet őket forgatni, mindig a jobb formában lévő kettő játszik, és sérülés esetén sem kell kétségbe esnünk. Magam is szorgalmaztam Ádám szerződtetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!