Tóth László: a jó NB II-es rajt nem ilyen

A Haladás II. mestere szerint Kaposvár II. elleni döntetlenen kívül a haladas.hu oldalnak beszélt arról is, milyen szerepet kaphat(na) Kulcsár Kornél.

Pum András

A vártnál kevesebb néző előtt, 1:1-es döntetlennel rajtolt az NB II. Nyugati-csoportjában a Szombathelyi Haladás II. együttese. Tóth László tanítványai a 65. percben Szakály Attila zseniális góljával vezetést szereztek, és amikor már mindenki a tenyerét verte volna össze a mérkőzés végi vastaps apropóján, érkezett a kaposvári Haruna, a színesbőrű csatár a 92. percben kiegyenlített.

- Ez a meccs más volt mint a tavalyi, NB III-as találkozóink döntő része, leginkább egy Csorna vagy egy Csákvár elleni rangadóhoz tudnám hasonlítani a szombati találkozót - mondta Tóth László. - Többet kellett nyújtanunk, mint a legtöbb tavalyi, harmadosztályú meccsen, hiszen egy NB III-as bajnokcsapattal játszottunk. Ráadásul két-három remek játékos is futballozott a Kaposvárban, gondolok itt Harunára, Diallóra vagy éppen Bőlére. Tudatos, jó csapatjátékot nyújtottak a somogyiak, reálisan nézve igazságos a döntetlen. Az mindenképpen örömteli, hogy mi domináltunk a meccsen - ez idehaza el is várható - ugyanakkor nekik legalább annyi lehetőségük volt, mint nekünk. Pozitívum még az 1994-es születésű Zsirai Martin tudatos futballja, a csereként beállt, 1995-ös születésű Németh Márió rám és a nézőkre is jó benyomást tett, és a tavaly sérüléssel bajlódó Szeles Tamás teljesítménye is tetszett. De elégedett voltam Szakály Attilával, aki dél óta az NB I-es csapattal készült, a felnőtt keret tagja volt, de miután ott nem játszott, én pályára küldhettem. Le a kalappal előtte, hiszen az NB I-es meccs után rögtön át jött hozzánk. Nem sokat pihenhetett tehát a meccsünk előtt, és bár emiatt kissé fásultan futballozott, vele is elégedett voltam. Intelligens játékos, nem véletlenül ő a csapatkapitány.

- Mi a helyzet Kulcsár Kornéllal? Őt Artner Tamás irányította az NB II-es csapathoz, mivel a pénteki edzésen sérülést okozott Nagy Dánielnek.

- Miután Kornél alapvetően nem az én játékosom, így nem az én tisztem beszélni róla. De miután rákérdezett, természetesen elmondom a véleményem. Kulcsár kvalitását, tehetségét mindenki ismeri és elismeri, ugyanakkor azt is mindenki tudja, hogy mentálisan javulnia kell, egyszerűen muszáj változnia. Úgy látom egyébként, hogy e tekintetben fejlődött. Nem egyszerű feladat az ő helyét megtalálni egy csapatban - véleményen szerint két lehetőség van. Vagy őt kell beépíteni egy gárdába, vagy köré kell építeni az együttest. Nos, esetében csak a második a járható út. A szombati meccsen elégedett voltam vele, és remélem csapatunk hasznára lesz abban az egy-két hétben, amit még velünk tölt. Ez nem csak az ő és a mi, hanem a Haladás érdeke is.

- A játékosok egyébként nagyon csalódottak voltak a peches pontvesztés után?

- Természetesen, de csalódottnak is kell lenniük. Minél magasabb osztályban szerepel egy játékos, annál kevesebbet hibázhat, de akár edzői sorsok dőlnek el egy perc alatt. Ott van például a vasárnapi Újpest-Fradi meccs, ahol másodperceken múlott Détári Lajos állása is. Nincs mese, az utolsó utáni pillanatig koncentrálni kell.

- Összeségében hogy látja: azért jól rajtolt a csapat?

- Nem mondom, hogy rosszul indultunk, mert nem így van. De azt sem, hogy jól, a jó rajt ugyanis számomra nem ilyen. Van még mit fejlődnünk!

A Szombathelyi Haladás II. - Kaposvári Rákóczi II. (1:1) NB II-es bajnoki részletes tudósítását itt elolvashatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!