Artner Tamás: a Videoton-meccsel elindult egy folyamat

Sorozatban harmadik vereségét szenvedte el pénteken a Szombathelyi Haladás a labdarúgó NB I-ben, Artner Tamás elemezte a haladas.hu számára az FTC (1:2) elleni mérkőzést.

Pum András

Kikapni sosem jó, úgy meg pláne nem, ahogy a Haladás péntek este alulmaradt az FTC-vel szemben. Ha a helyzeteket nézzük, Kenesei négy, Nagy Gábor és Ugrai Roland pedig egy-egy gólt szerezhetett volna a meccsen, és ugye ezen kívül Andorka még betalált. A hazaiakkal viszont gyakorlatilag rúgattunk két gólt, az elsőnél Somáliát üresen felejtettük, a másodiknál pedig egy labdavesztést követően - mondjuk Halmosit érdekes körülmények között szabadította meg Somália a bőrgolyótól... - Csukics nem túl életerős lövése a menteni igyekvő Guzmicson irányt változtatva gurult a kapuba. És hiába nyilatkozza a hazaiak holland edzője, Ricardo Moniz, hogy az általa látott csapatok közül a Haladás volt a legerősebb, ez a hajunkra kenhetjük. Pontot ugyanis egyet sem adtak érte.

A Haladás mestere, Artner Tamás a mérkőzés másnapján éppen egy utánpótlás-meccsen "vigasztalódott", amikor telefonvégre kaptuk. A mester úgy látja: a játékkal ezúttal sem volt gond, de a helyzetkihasználás katasztrofális volt.


- A játékunk a meccs egészét tekintve rendben volt, hiszen jól kezdtük a mérkőzést, az elején pillanatok alatt lerendezhettük volna a dolgokat, csak éppen valamennyi helyzetünket kihagytunk, rosszul sáfárkodtunk a lehetőségeinkkel - mondta Artner Tamás, a Haladás trénere a zöld-fehér klub hivatalos oldalának. - A szerencsétlen körülmények között bekapott gól aztán alaposan megfogta a csapatot. Szünet után viszont nagy fölényben játszottunk, nem engedtük a Fradit passzolgatni, így nem is tudták kihozni a labdát. Azonban csakúgy mint a meccs elején, ezúttal is elrontottuk a ziccereket, a hazaiak pedig újra betaláltak. Mi uraltuk a meccset, nem pedig a Fradi. Videón még vissza kell néznem az esetet, de nekem úgy tűnt, hogy  itt a labdaszerzést megelőzően Halmosival szemben szabálytalankodtak. A lefújás után gratuláltam a fiúknak, 0:1 és 0:2 után is kitették a szívüket a pályán, ennél többet nem akartam mondani, hiszen a bővebb elemzésre majd hétfőn kerítünk sort. Sajnos a Videoton-meccsen elindult egy folyamat, a székesfehérvári csere utáni balszerencsés vereség óta nem tudtunk kiegyenesedni. A játékkal nincs probléma, viszont a gólok és ezáltal a pontok nem jönnek. A helyzetek megvannak, csak éppen nem rúgjuk be őket. A végjátékban higgadtabban és pontosabban kell játszanunk.

- A szurkolók egy része változatlanul nem érti, hogy kényszerből ugyan, de időnként miért Halmosi Péter játszik balhátvédet, és Kulcsár Kornél most miért nem kapott több játékidőt az Üllői úton.

- Halmosi Petit Egervári Sándor szövetségi kapitány is bal oldali védőként veszi számításba a válogatottnál. Persze tudom, hogy Cucu a középpályán igazán hatékony, de ezúttal nem volt más választásom. A balhátvéd Tóth Péter ugye régóta sérült, ezúttal is Búrány Zoltánt szerettem volna a helyén játszatni, de aztán időközben a jobb oldali védőnk, Schimmer Szabolcs is kidőlt. Emiatt Búrányt a jobb oldalra vezényeltem, és Halmosi ment a bal oldalra. Hogy miért nem más? A szóba jöhető játékosok közül Devecseri Szilárd inkább bal oldali belső védő, Farkas Márk pedig még nincs azon a szinten, hogy megoldja ezt a feladatot. Ami Kulcsár Kornélt illeti: félórányi lehetőséget kapott, ezen idő alatt rendben tette is a dolgát. Ugyanakkor jelen pillanatban ennél több játékidő nincs is benne. Egyébként Kulcsárhoz hasonlóan Andorka Péter és Ugrai Roland is jól szállt be a mérkőzésbe, mindhárman felvették a meccs ritmusát. Andorka fejelt egy gólt, és rúghatott volna még egyet, és Ugrainak is akadt egy ziccere.

- Abszolút, nagyon tetszett Zoli produkciója, végig fegyelmezetten, pontosan futballozott.


- A három vereség után az MTK ellen várható-e változás az "alapcsapatban"?

- Amennyiben Schimmer és Radó is felépül, nincs okom változtatni. Egyrészt a játékunkat nem érheti különösebb kritika, ugyanakkor a helyzetkihasználáson muszáj javítanunk. Másrészt túl nagy merítőségi lehetőségem sincs, hiszen nem igazán hosszú a kispadunk. Bízom bent, hogy az MTK ellen is a péntek esti játékunkat nyújtjuk, és persze azt is, hogy ezúttal határozottabbak leszünk a kapu előtt.

A FTC - Haladás (2:1) bajnoki-mérkőzés tudósítását itt elolvashatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!