Haladás: helyzetekből gólok

Artner Tamás, a Haladás szakmai munkájának irányítója szerint az MTK ellen rengeteg jó teljesítmény akadt az együttesben, a mester úgy látja, Guzmics Richárd például Fehér Zoltán mellett újjászületett. Artner meggyőződése: a játékkal eddig sem volt gond, a 3:0-ás győzelem a jó helyzetkihasználás eredménye.

Pum András

Péntek délután a Szombathelyi Haladás az MTK legyőzévésel két csapat sorozatát is lezárta. Egyrészt a sajátjáét, hiszen három, zsinórban 2:1-re elveszített bajnoki után nyert 3:0-ra, másrészt a kék-fehérek veretlenségi sorozatára is pontot tett. Az MTK elleni teljesítményt nem nagyon lehet kritikával illetni, ha minden meccsen így futballozna a csapat, és nem mellesleg hasonló százalékban használná ki helyzeteit akkor... Nos, akkor jóval előbbre tanyázna a tabellán. Artner Tamás, a Haladás mestere is úgy látja: a játék korábban is rendben volt, de azok a fránya helyzetek kimaradtak - írja a haladas.hu, a zöld-fehér együttes hivatalos honlapja.

- Meccs előtt nem nem láttam a fiúkon, hogy túlzottan feszültek lennének az eredménytelenség miatt,és hogy mennyire nem voltak azok, bizonyítja, hogy az első perctől kezdve mertek futballozni, egyáltalán nem görcsöltek be-  mondta Artner Tamás a www.haladas.hu oldalon. - Amit a fiúktól kértem, azt maximálisan betartották, a taktika ugyanis az volt, hogy megfogjuk az MTK középpályás sorát, megfojtsuk a játékukat, ne engedjük őket építkezni. Ez bejött, hiszen az első helyzetükre 89 percet kellett várni. Mi közben megszereztük a vezetést, majd rövidesen jött az újabb gól. Szünet után még rátettünk egy lapáttal - ez mutatja, hogy jó állapotban vannak a fiúk. Fgyelmezetten, harcosan futballoztunk, hátul masszívak, a középpályán agresszívak, elöl pedig gólveszélyesek voltunk. Negatívumot nem is tudok említeni. Ugyanolyan volt ez a meccs, mint a Diósgyőr, vagy a Fradi elleni, de a pénteki játékot láthattuk korábban a Pakssal szemben az első félidőben is. Tehát a produkciót illetően nem láttam különbséget az előző meccsekhez képest, viszont óriási különbség, hogy ezúttal rendben volt a helyzetkihasználásunk.

- Sok jó egyéni teljesítmény volt az MTK ellen - folytatta Artner Tamás.  - Nagy Gábor kimagasló produkciót nyújtott, bebizonyította, hogy miért is van stabil helye az együttesben. Utóbbit csupán azért említem, mert sokan megkérdőjelezték a szerepeltetését - nem is értem, miért. Hátul ismét szenzációsan muzsikált a Guzmics Richárd - Fehér Zoltán  belső páros. Ricsi gyors, megbízható, agresszív.


- És milyen jól cselez...

- Ez nem meglepő, hiszen fiatal korában középpályást játszott. Szóval Guzmics újjászületett Fehér mellett. De folytatom a dicséreteket. Halmosi Peti is jó teljesítményt nyújtott a középpályán, és Nagy Dániel is kezd visszajönni a játékba. Kenesei Krisztián gyönyörű gólja pedig önmagáért beszél. Nem volt gyenge pont az együttesben.

A szélsőjátékra nagy hangsúlyt fektetünk, szóval ebből a szempontból nem volt véletlen a szép akciót lezáró Kenesei fejes. Ami Halmosi gólját illeti: Fehér Zoli is felmegy fejelni a szögleteknél, ezúttal jól döntött, amikor nem kapura bólintotta a labdát, hanem továbbcsúsztatta érkező társának. Szóval úgy érzem teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, őszintén szólva hiába kérdez, negatívum nem is jut eszembe a meccsel kapcsolatban.


- Szerdán Magyar Kupa-meccs az Üllői úton, majd szombaton bajnoki Debrecenben. Melyik a fontosabb?

- Bár a bajnokság prioritást élvez, mindkét találkozó egyformán fontos számunkra, mindkettőből a lehető legtöbbet akarjuk kihozni.

A Haladás - MTK (3:0) bajnoki-mérkőzés tudósítását itt elolvashatja!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!