Haladás II. - Baja: érvényesíteni a papírformát

Az NB II. ötödik fordulójában szombaton 16 órakor a Rohonci úton a Szombathelyi Haladás II. a sereghajtó Baját fogadja.

Pum András

Papíron könnyűnek tűnő ellenfél, az eddigi négy bajnokiját elveszítő, sereghajtó Bajai LSE gárdáját fogadja szombaton 16 órakor a Szombathelyi Haladás II. együttese. A bajai csapat a nyáron alaposan átalakult, a pénzhiány miatt elsősorban fiatalokra épül Goretich Gábor alakulata. A tolna megyeiek hazai pályán 6:1-re kikaptak a Soprontól, 2:0-ra a Kozármislenytől, idegenben 2:1-re a Tatabányától, 4:1-re pedig a Csákvártól - pont nélkül állnak tehát  a tabella végén.

Ami a Haladás II-t illeti: Tóth László tanítványai a Rohonci úton két döntetlent - Kaposvár II. 1:1, Puskás Akadémia 1:1 - játszottak, idegenben pedig egy győzelmet - BKV Előre 3:0 - és egy vereséget - Sopron 1:2 - számlálnak,  jelenleg a hetedik helyen tanyáznak.

- Tisztában vagyunk a bajai csapat kvalitásaival, tudjuk, hogy gyengébb játékerőt képviselnek nálunk, de ezt az első perctől kezdve a tudomásukra is kell adnunk, nincs helye könnyelműsködésnek - jelezte Tóth László, a Haladás II.. edzője. - Fiatal, ambíciózus csapat a bajai, amely ha meglátja az esélyt, "megérzi a vér szagát", akkor bizony belelkesedik. Tehát ahogy említettem: a mérkőzés elejétől kezdve tudatosítani kell bennük, hogy - bár tiszteljük őket - felesleges tették meg a Baja-Szombathely utat. Akadtak olyan meccseik, ahol közel álltak a pontszerzéshez, úgyhogy nem árt az óvatosság. Ami bennünk illet: a múlt heti soproni vereséget követően az első pár nap nehéz volt, a játékosok nezen dolgozták fel, hogy milyen körülmények között kaptunk ki. Ezen azonban már nem tudunk változtatni, bízom benne, hogy a sors visszaadja majd, amit Sopronban elvett tőlünk. Sportemberek vagyunk, most már előre kell tekintenünk. Mursits, Gyurján eltiltott.

Balogh Gyula technikai vezetőtől megtudtuk, a Haladás jelen állás szerint a következő kerettel készül a Baja ellen: Gőcze, Jurak, Horváth D., Szvoboda, Jagodics M., Zsirai, Nagy Z., Farkas, Szakály, Szeles, Hanzl, Dallos, Czafit. Hozzájuk azonban még csatlakoznak a felnőttcsapatból visszajátszók.

 A Szombathelyi Haladás II. tiszta fehérben játszik szombaton.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!