Rutin vs. fiatalság: Sopronban meccsel a Haladás II.

Vasárnap 16.30-as kezdéssel az NB II. Nyugati-csoportjának hatodik helyén álló, rutinos játékosokra támaszkodó Soproni VSE-Goldschmidt vendége lesz az ötödik Szombathelyi Haladás II. - olvasható a haladas.hu oldalon.

Pum András

A soproniak egy laza, 6:1-es bajai diadallal nyitották a bajnokságot, ám ezt követően odahaza csak 1:1-et játszottak az újonc Csákvárral, majd 1:0-ra kikaptak Kozármislenyben. A jó rajt után tehát megtorpantak a soproniak, ráadásul a Baja azóta egy 2:1-es és egy 4:1-es vereséget is elszenvedett, így kissé leamortizálódott az első fordulóbeli gólzáporos soproni siker. Ennek ellenére a piros-fehérek ismert, rutinos és jóképességú labdarógókat tudhatnak keretükben. Kezdjük mindjárt az éppen a Haladástól igazolt Horváth Andrással, és Seper Ákossal, folytassuk az ex-győri, ferencvárosi és Olaszországban is légióskodó Bognár Zsolttal, vagy éppen a korábban többek között a Vasasban és Pécsett is megfordult Gyánó Szabolccsal, esetleg a Győrött, Pécsett, Nyíregyházán, Pakson is futballozó Pintér Attilával. A kapuban pedig a Haladás-nevelés, legutoljára Ajkán védő Sásdi Bálint áll. Szóval veretes névsor, ugyanakkor a Haladás II. kerete sem botlábóúakból áll, hiszen a csapat hemzseg a korosztályos válogatott futballistáktól. Ráadásul a negyedik helyen álló vasiak egy ponttal megelőzik a Sopront.

- Nagyon nehéz mérkőzés lesz a vasárnapi, ellenfelünk jól kezdte a bajnokságot, de aztán nem úgy alakultak az eredményeik, ahogy eltervezték - jelezte Tóth László, a Szombathelyi Haladás II. mestere a www.haladas.hu oldalon. - A soproniaknak nagy céljaik vannak, mindenféleképpen az első ötben szeretnének végezni, ehhez pedig megfelelő játékoskeret áll rendelkezésükre. Nyilván minél hamarabb el akarják foglalni pozíciójukat az élbolyban, ezért hazai pályán - pláne egy NB I-es klub második csapata ellen - feltétlenül nyerni akarnak. Mint említettem, erős kerettel rendelkeznek vasárnapi vendéglátóink, így felesleges lenne kiemelni néhány játékost, hiszen a jobbhátvédtól a balszélsőig felsorolhatnám a komplett kezdőtizenegyet. Akad, aki ugyan nem pengés játékos, de erénye a magassága, más pedig roppant mozgékony, fürge spíler. Ugyanakkor a nyáron alaposan átalakult a keretük, és bár kimondottan játszó együttessel rendelkeznek, új csapatot építenek, emiatt még nem állt össze igazán a játékuk - pár hétre szükségük lesz, mire minden a helyére kerül. No, ezt kellene nekünk kihasználnunk vasárnap. Az biztos, hogy nyugodtan futballozhatunk, ezen a találkozón a Sopronnak van nagyobb veszítenivalója, a pszichés teher őket nyomja. Komoly, kiélezett meccsre számítok, a három pontért utazunk, de a döntetlennel is elégedett lennék. A vezetőkkel és Artner Tamással korrekt módon megbeszéltük a bajnoki sorozatok közötti fontossági sorrendet, így ütőképes, fiatal együttessel állunk fel Sopronban. Horváth Detre sérült, Füredi Patrik pedig a korosztályos válogatottnál készül.

Összeállítás: Mursits - Jagodics M., Devecseri, Nagy Z., Farkas M. - Szakály, Kalász, Kulcsár - Gyurján, Czafit, Ugrai.

Cserék: Gőcze, Hanzl, Szeles, Szvoboda, Kaiser.

Tóth László alakulata az előző fordulóban az Üllői úton kőzáport kapott a Fradi-szurkolóktól, de utána a BKV Előre elleni bajnokin, sima, 3:0-ás győzelmet aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!