Guzmics Richárdnak elénekelték a Haladás indulót

A szombathelyi premontrei rendi Szent Norbert Gimnáziumban a mindennapos testnevelést népszerűsítette - Horváth Levente társaságában - Guzmics Richárd, a Szombathelyi Haladás belső védője. A zöld-fehérek futballistájának elhúzták a nótáját is.

Pum András

A szombathelyi premontrei rendi Szent Norbert Gimnázium egyik tanárnőjének, Gájer Zsuzsanna meghívására szerda kora délután látogatást tett az intézményben Guzmics Richárd, a Szombathelyi Haladás védője, valamint Horváth Levente, az Admiral-Haladás futsal-csapatának vezetőedzője - olvasható a Szombathelyi Haladás hivatalos honlapján. A meghívó apropóját az szolgáltatta, hogy idén ősztől került bevezetésre a heti öt testnevelésóra az iskolákban - márpedig ki érvelhetne a rendszeres testmozgás mellett jobban, mint két ős-szombathelyi sportember? Guzmics Richárd és Horváth Levente az iskola 9. évfolyamának tanulói kérdezhették, a "konferancié" pedig maga a tanárnő volt.

- Horváth Leventével együtt érkeztünk az iskolába, a díszteremben legalább 150-200 fiatal várt ránk - tudta meg meg Guzmics Richárdtól a haladas.hu - Igyekeztük elmagyarázni, hogy miért oly fontos már fiatalkorban a sport, a mozgás. A Haladással kapcsolatban is kaptam kérdéseket, kíváncsiak volt például arra, hogy van-e kabalám, hogy készülök egy-egy mérkőzésre, és mennyire fontosak, mennyire motiválnak minket a szurkolók. Látszott, hogy sokan közülük képben vannak a csapat szereplését illetően, és kijárnak a meccsekre is. Legnagyobb meglepetésemre a beszélgetés végén egy 10-15 tagú 'kórus" vezényletével, ütemes taps kíséretében az elejétől a végéig elénekelték a Haladás-indulót. Mondom, nagyon meglepődtem, de igazán jólesett a figyelmesség. Szeretek ilyen rendezvényekre járni, egyáltalán nem jelent terhet ez számomra - ellenkezőleg!

- A premontrei rendi Szent Norbert Gimnázium dísztermében tartottunk rendkívüli osztályfőnöki órát szerdán a 9.évfolyamosok számára, mivel a közoktatási törvény kiemelt hangsúlyt fektet a mindennapos mozgásra, s ennek az évfolyamnak 2012 őszétől bevezetésre került a mindennapos testnevelés - heti 5 tesi órájuk lett - mondta Gájer Zsuzsanna. - Ebből 3 délelőtt, 2 délután. A délutáni órák választéka: fiú/lány foci,néptánc, társastánc úszás, néptánc, aerobic, röplabda, kosárlabda, gyógytestnevelés... Azért szerveztem ezt a beszélgetős összejövetelt, mert kilencedikes osztályfőnökként tapasztaltam, hogy megoszlik a véleményük a diákoknak a kötelező testnevelésről,  hisz nem mindenki veszi örömmel, hogy a délutáni szabadidejéből vesz el időt heti 2 óra. Úgy gondoltam, hogy a két meghívott vendég segítségével lehetséges a gyerekeket motiválni..... Ricsi és Lecsó meséltek saját korábbi élményeikről, a kezdetektől, elmondták, miért javasolják a diákoknak a mindennapos mozgást, mik az előnyei, miért és hogyan profitálhatnak ebből. A beszélgetések között néptánc illetve társastánc bemutató is volt, hisz az is választható heti 2 órában. Énekelt a kamarakórusom, igazi jó hangulat volt végig, hisz a vendégek nagyon közvetlenek, nyíltak és őszinték voltak. A rendezvény végén lehetőségük volt a diákoknak kérdéseket intézni a két meghívotthoz. Ezt követően a kamarakórussal megleptük őket, elénekeltük a Hali indulót, majd dedikálás, közös fotók készítése következett. vendégeink tavasszal visszatérnek hozzánk a diáknapokra, amikor már nem beszélgetés, hanem konkrétan foci vár rájuk...

- Korábban az egyik edzésen éreztem, hogy valami nem stimmel a derekammal, és miután a Honvéd elleni Ligakupa-meccsen ismét fájdalmat éreztem, jobbnak láttam cserét kérni - annál is inkább, mert akkor már 3:0-ra vezettünk, eldőlni látszott tehát a találkozó - folytatta Guzmics, immáron a kecskeméti meccsre hangolódva. - Most már rendesen edzek, igaz még nem jöttem teljesen rendbe, de szombaton biztosan játszhatok.  Remélem Kecskeméten három ponttal gazdagodunk, hátul megpróbáljuk nullára lehozni a meccset, és mivel sok gólveszélyes, gyors támadó van a csapatban, remélem legalább egyszer betalálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!