Haladás II.: a Csertői-csapat a vendég

A labdarúgó NB II. Nyugati-csoportjában vasárnap délután három órakor a Szombathelyi Haladás II. a Tatabányát fogadja.

Pum András

Nehéz feladat vár vasárnap délután az NB II. nyolcadik helyen tanyázó Szombathelyi Haladás II. együttesére, hiszen a negyedik helyen álló, Csertői Aurél irányította Duna FC Tatabánya együttesét fogadja. A A tatabányai csapat otthon 2:1-re verte a Baját, ugyanilyen arányban kikapott a Szigetszentmikóstól, 3:1-re legyőzte a ZTE-t, 4:2-re a Veszprémet. Idegenben 0:0-át játszott Ajkán, 1:0-ra nyert Csákváron, 3:2-re kikapott Kozármislenyben. A Csertői-csapatot erősíti többek között a Haladástól kölcsönkapott Skriba Máté, az ex-vasasos Hegedűs Norbert és Bakos Szabolcs, a volt hévízi, majd bajai gólzsák, Mladen Covic, valamint a Győrött, a Vasasban, Pakson, Gyirmóton is futballozó Weitner Ádám is.

- Nagyon komoly ellenféllel mérkőzünk meg vasárnap, erős játékoskerettel, stabil anyagi háttérrel dolgozhat Csertői Aurél kollégám - vélekedett Tóth László, a Szombathelyi Haladás mestere a www.haladas.hu oldalon. - Sok labdarúgójukat személyesen is ismerek, fiatal játékosok mellett rutinos futballisták - mint például Böjte Attila - alkotják a tatabányai csapatot. Láttam a Tatabánya néhány meccsét, ez alapján azt szűrtem le, hogy jó ritmusban futballoznak, msszív védekezésből indított gyors támadásokkal operálnak. Biztos vagyok benne, hogy ősszel az első három helyért, míg tavasszal a feljutásért lesznek harcban. Azonban nincs miért félnünk, hiszen a közvetlen élvonalba tartozó Kozármisleny és Puskás Akadémia ellen nem vallottunk szégyent, mindkét meccsen volt esélyünk a győzelemre, már-már kezünkben volt a három pont. Miután bennünk - a preztízsen kívül - nagy tét nem nyom, így látatlanban nem írom alá az egy pontot. Azért nem, mert a győzelemmel lennék igazán elégedett, kockáztatnunk kell a három pontért. Szeles sérült, Kaiser és Szvoboda lázas beteg. Várható összeállítás: Mursits - Zsirai, Jagodics, Nagy Z., Farkas - Fider, Szakály, Németh M. - Gyurján, Czafit, Megyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!