Amikor életre kel a cirkusz - avagy Stílus neked! Művészetek éjszakája a Palace-ban

VN - A Si&Lu divattevezői csoport harmadik alkalommal rendezte meg a Művészetek éjszakáját pénteken a Palace Café és Zenei Klubban. Gyönyörű ruhákkal, táskákkal, zenével, fodrász bemutatóval, hastánccal.

Farkas Eszter


Tekintse meg a divatbemutatóról készült képgalériánkat ide kattintva!

A rendezvény célja most is a helyi tehetségek felkutatása, felkarolása, bemutatatása volt.
A Singular and Luxus (Si&Lu) divattervezői csoport tavaly júliusban alakult, jelenlegi tagjai Balogh Szabolcs szabó mester, Lukács László divattervező és Ambrózai Zsuzsanna rendezvényszervező. Jelszavuk: Style for You, azaz Stílus neked. Céljuk a divat elérhetetlen világát emberközelibbé, midenki számára elérhetővé tenni. Mindezt helyi, azaz szombathelyi szinten is. 

Ahogy a címe is mutatja, ez az éjszaka a művészetekről szólt. Ezúttal a cirkusz világába kalauzolták el a vendégeket a szervezők. Az est házigazdája Merklin Ferenc volt. Báj, elegancia, bohóckodás: mindez színekben, formákban is látható volt a kifutón. Először a LuiS táskatervezői csoport munkáit láthatta a közönség. A LuiS táskatevezői csoport célja, hogy az egyébként sablonos világba, a különböző emberekhez egyedi táskákat tervezzenek. 

A kifutón női és férfi táskákat is bemutattak a modellek, izgalmas színekben, formákban. Mindezt még különlegesebbé tette Horváth Dániel hegedűmuzsikája. Ezt követően „Fece bácsi”, azaz Fehér Zoltán fodrász mester bemutatóját csodálhatta meg a közönség. „Fece bácsi” pillanatok alatt készített a modellek hajából elegáns vagy éppen extrém frizurát, miközben Zubaidah Gergely Eszter hastáncolt . 

Majd következett az est fő attrakciója: a Si&Lu divattervezői csoport új kollekciója. A tervezők újra értelmezték a cirkusz világát. Nem a hagyományos, pöttyös és csíkos darabokból álló ruhakölteményeket vonultatták fel. Könnyedség és légiesség jellemezte a darabokat, amelyek színeikkel, formáikkal valóban cirkuszi hangulatot teremtettek a teremben. A fekete, garbós, trapéz ujjú bodyk és az ezekre kreált organzaszerű, műszálas textil anyagból készült ruhák elkápráztatták a közönséget. 

A valamivel több, mint egy órás show után a Voler Mouche zenekar adott koncertet.


Tekintse meg a divatbemutatóról készült képgalériánkat ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!