Nagypapa rock: újra összeállt a Flodor, a 70-es évek népszerű együttese (frissítve zenékkel)

Szombathely - Visszatérve régi álmaikhoz, több évtizedes kihagyás után újra összeállt a Flodor, a 70-es években működő rockzenekar. A tagok akkoriban nősültek, majd felnevelték gyerekeiket, már unokáik is vannak, s most újrakezdték a zenét. Mindörökké rock!

Merklin Tímea

A Flodor 1970-75 között játszott Szombathelyen, az akkor divatos együttesek között, mint a Mokka, a Lord, a Zenit, a Flamingó. A zenekar akkori tagjai voltak: Bereczki János  szólógitár,  Benedek Emil   dobos,  Györe Tibor   akkordgitár, Németh Péter   basszusgitár, ének,  a zenekar frontembere. Beatles-, Rolling Stones-, Hendrix-számokat játszottak. 

Nagy, hosszú hajunk volt, 18-19 évesen nem voltunk a rendőrök kedvencei. A bulikban eléggé szabadon engedtük magunkat, imádtuk, ha a fiatalok táncolnak a zenénkre, iszonyatos dinamikával mentek a koncertek. Néha elszabadult a pokol, verekedés lett, de mindig volt velünk három ember az akkori alvilágból, akik hamar rendet tettek, eltávolították a zavarkolódókat. 

Flodor - Vénusz

Sokszor féltünk, hogy betiltanak minket. Nagy rajongótáborunk volt. A 405-ösben dr. Domonkos Lajos  tanár úr egyszer kitalálta, hogy kiüríttet két tantermet, és megversenyezteti a Lordot meg a Flodort. Az volt a tét, hogy amelyik együttes nagyobb tömeget vonz, az lesz a 405-ös zenekara. Mi nyertünk. 

Pár évig zenéltünk csak, mert jöttek a lányok, szerelmesek lettünk, sorban szépen megnősültünk, és a feleségek szétrobbantották a brigádot. Később Bőben újraalakítottam a zenekart azokkal a tagokkal, akikkel most újra összeálltunk. Másfél évig még játszottunk, aztán bevonultam katonának, jöttek a gyerekek, vége lett, szétment az együttes.

Flodor - Juci

De Tompa Zoltánban (Cukor), Szabó Imrében (Csixi), Körtvélyes Károlyban (basszusgitár), Györe Tiborban (Culi) és  Németh Péterben (Resta) nem aludt ki a tűz. Néha találkoztak az elmúlt évtizedekben, de nem jártak össze. Viszont másfél évvel ezelőtt újra egymásra találtak.

Flodor - Elhagytak a jóbarátok

Olyan nagy öröm, hogy ifjúkori álmok megvalósításának tudunk öreg fejjel nekiállni. Sok mindent megéltünk együtt, külön, jó újra a barátságokat felépíteni  mondja az együttes vezetője.  Az a típus vagyok, az az őrült, aki nem bír magával, ha a zene megy. 

Németh Péter 55 éves, a sok minden mellett   túl van egy nagy elhatározáson is: nem fél boldog lenni, megint zenélni fog. A munkának, családnak szentelte az utóbbi harminc évét, három unokája is van már, úgy döntött megengedheti magának, hogy teret adjon a kedvtelésének.

Másfél éve alakítottam újra a zenekart. Visszafiatalodtunk.  A repülőtéren próbálunk. A próbahelyért cserébe segítünk a tereprendezésben. Egy tíz méterszer tíz méteres termünk van, valaha ebédlő volt. Ott vagyunk néha szombaton, de főleg vasárnaponként délelőtt.

Flodor - Magyarok

Kikapcsolódunk a sok szorongásból, félelemből, ami a világban van. A próbateremben minden elszáll. Csak mi vagyunk meg a zene, ami mindent feledtet. Házi (nem nagyon profi) stúdiórendszert is kialakítottunk ott, magunk vesszük fel a számainkat. 

Ott készült a 2009-ben magánkiadásban megjelentetett Magyarock című lemezünk. Az a vágyunk, hogy egyszer majd egy  komoly stúdióban dolgozhatunk.  Nem lekapott, falvédős dalok ezek, hanem igazi, mély tartalmak, olyan élmények nyomán, amiket a barátaimmal átéltünk. Eddig régi Flodor-számokat dolgoztunk fel, tizenöt olyan dal van, ami felvételre vár. És még van bennem sok, amit kiadhatok, írom a további új dalokat. Az újra létrehozott  Flodor zenekar Magyarock címmel lemezt is készített. Vasárnaponként a repülőtéren próbálnak   Fotó:  Ifj. Németh Péter 

Flodor - Ne bándd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!