Bioerőmű-ügy: tanácskozási jogot kérnek a szentkirályiak

Kérelemmel fordult a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör a polgármesterhez és a városi közgyűlés tagjaihoz a tervezett biomassza erőmű ügyében.

Simon Erzsébet

Többször is beszámoltunk arról, hogy a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör sérelmezi a városrész közelébe tervezett biomassza erőmű építését. A minapi lakossági fórumon mondhatni semmitmondó válaszokat kaptak a norvég beruházó képviselőjétől. A civil szervezet meghatalmazása alapján eljáró jogi képviselő, dr. Hosszú Károly ügyvéd írásban beadott kérelemmel fordult a megyeszékhely polgármesteréhez és a közgyűléshez.

Számos törvényre hivatkozva azt kéri a városvezetőktől, hogy biomassza-ügyben a civilek képviselői tanácskozási joggal vehessenek részt a közgyűlési, a bizottsági üléseken, tegyék lehetővé számukra a közérdekű adatok megismerését zárt ülés esetén is, illetve adjanak lehetőséget a személyes egyeztetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!