A 86-os főút vasi és zalai szakasza helyenként szinte eltűnt

Ha nem foltoznák állandóan a 86-os kamion sújtotta szakaszait, akkor már régen meghatározhatatlan masszán vergődnének az autósok. Rédicsnél ezt most is kipróbálhatják.

Kozma Gábor

Szerencsére nem álltak le az útfelújítások a 86-oson, bár szemmel láthatóan kisebb erőkkel vannak jelen a munkások a korábbiakhoz képest. Szőce-Rimánynál, a vasi és a zalai megyehatáron elkészültek a burkolat felújításával és szélesítésével. A fák kivágásával beláthatóvá tették a húzós kanyart.

A mintegy 1,5 kilométeres szakasz így már biztonságos. Kár, hogy sima koptatóréteget raktak le és nem aszfaltbetont. Mert  már most látszanak a kezdeti gyűrődések, a leendő kátyúk körvonalai. A súlyos kamionok nem ismernek tréfát, így megeshet, hogy az olcsónak  tűnő változat sokkal többe kerül majd a végén. 

De ennek is örülni kell, megtapasztalván a rédicsi, teljesen tönkrement  szakasz viszontagságait. A felület  lényegében eltűnt, meghatározhatatlan masszán araszolnak a kocsik, még a töltés is lekopott. Nos, ide valóban nem kell traffipax, mert már 10 kilométeres sebességgel hasítani is kockázatos. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!