A bajnok otthonában lép pályára a Falco

A Falco A-csoportos kosárcsapata szombaton, 15.45-ös kezdéssel, a Sport Klub kamerái előtt a bajnoki címvédő Paks vendégeként folytatja a bajnokságot. A papírforma a hazaiak sikerét ígéri.

Tóth Gábor

Az Atomerőmű SE jelenleg második a tabellán: tíz meccséből eddig kilencet megnyert. A nagy paksi menetelésnek egyébként éppen az elmúlt fordulóban szakadt vége, Székesfehérváron, az Albacomp vendégeként szenvedett vereséget (79:77) Dzunics Braniszlav együttese. Rossz hír viszont a szombathelyi drukkerek számára, hogy a Paks hazai pályán még veretlen (Salgótarján, Kaposvár, Körmend, Sopron, Dombóvár).
A Falco zsinórban elszenvedett három vereség után az előző játéknapon kilábalt a hullámvölgyből, hazai pályán nyert a Dombóvár ellen, de egyáltalán nem volt meggyőző a vasiak teljesítménye.

- A Paks az egyik legerősebb magyar csapat, nehéz mérkőzés vár tehár ránk - kezdte az esélylatolgatást a Falco-Szova KC Szombathely trénere, Nikola Lazics. - Vendéglátónkról mindent elmond, hogy a bajnoki cím védője, és idén is az aranyérem reményében vágott neki a bajnokságnak. A Paks erős tempót diktál a meccsein. Rengeteg támadásvariációval operál: ha kell, erőteljes centerjátékot alkalmaz, ha kell, megbontja ellenfelei védelmét, de a keret zöme kívülről is remekül dob. Mondanom sem kell, hogy az Atomerőmű a kőkemény védekezéssel sem áll hadilábon. Ráadásul az is a riválisunk malmára hajtja a vizet, hogy hazai pályán játszhat.

- A papírforma tehát nem a mi sikerünket sejteti - folytatta a tréner. -  Nem is akarok semmit ígérni. Elmegyünk Paksra, próbálunk egy jót kosarazni, szorossá tenni a meccset a hajráig, ha sikerül, akkor bármi megtörténhet. Nekünk most az a dolgunk, hogy fejlődjünk. A Dombóvár ellen például nyertünk, de nagyon gyengén kosaraztunk. Még sokat kell dolgoznunk, sokat kell javulnunk. Mindenesetre a héten a srácok jól dolgoztak egyedül Pankár hagyott ki betegség miatt három nap tréninget , igyekeztünk becsülettel felkészülni a meccsre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!