A Dombóvár ellen javíthat a Falco

A Falco KC kosárcsapata csütörtökön 18.30-as kezdéssel, hazai pályán a Dombóvár ellen folytatja a pontvadászatot. Három vereség után a sárga-feketéknek nagy szükségük lenne a győzelemre.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Két edzőváltáson frissen átesett csapat találkozik az Arena Savariában. Igaz, Nikola Lazics már a második mérkőzésére készül a Falcóval,  Dombóváron viszont Földi Sándort december 1-jén, kedden nevezték ki Adrian Budurean helyére. Földit nem kell bemutatni Szombathelyen; az 19981999-es szezonban ezüst-, az 1999/2000-es idényben pedig bronzéremig jutott a sárga-feketékkel. Az elmúlt években a Cegléd női csapatát trenírozta.

Eddig a Dombóvár és a Falco is 4 győzelmet, 5 vereséget számlál  ezzel a mérleggel nem tartoznak a legjobb nyolc közé. A Dombóvár gyengélkedik idegenben: nyert ugyan Salgótarjánban, de kikapott Kecskeméten, Fehérváron, Körmenden és Pakson. Ám  a szombathelyiek sincsenek jó formában, legutóbbi három meccsüket (Kaposvár, Körmend, Sopron) elveszítették.

- A legutóbbi, soproni vereségünkre kár sok szót vesztegetni, tudjuk jól, hogy gyengén védekeztünk, sok labdát adtunk el  és sok támadást elkapkodtunk - fogalmazott a Falco-Szova KC Szombathely szakvezetője, Nikola Lazics. - A Dombóvár veszélyes csapat, tipikusan olyan gárda, amely ha elkapja a fonalat, bizony meg tudja nehezíteni ellenfele dolgát. Lagrange személyében van egy remek irányítójuk, továbbá Panta, Szőke, Deák és Csirke ütőképes magyar magot alkot. A dombóváriak előszeretettel alkalmazzák a kettő-kettőt,  remekül dobnak távolról,  és nem utolsó sorban a kispadjuk is hosszú, amit eddig igyekeztek is kihasználni. Az edzőváltással bizonyára ellenfelünk játéka is változik valamelyest, ám sok ideje még nem volt saját képére formálnia csapatát Földi Sándornak. Nekünk élet-halál kérdése a mérkőzés, nem gondolkodom másban, csakis a győzelemben. Szigorítanunk kell a védekezésünkön és higgadtabban, pontosabban kell támadnunk. Betegség miatt nem számíthatok Szanatira, mindenki más bevethető. A fiúk jól dolgoznak az edzéseken, bízom a sikerben.


A szombathelyi csapatban harmadik mérkőzésén léphet pályára a szezon közben igazolt Marcel Jones. Az amerikai légiós sorsáról a Dombóvár elleni találkozó után kell döntenie a Falco KC szakvezetésének.

Végezetül még egy hír, ami a Falco-drukkereket érinti. A 11., vagyis a soron következő fordulóban, december 12-én a Falco a  Paks vendégeként lép pályára. Ám nem az eredetileg kiírt 18 órakor, hanem 15.45-kor kezdődik a találkozó. A változtatásra azért volt szükség, mert a Sport Klub televízó élőben közvetíti a mérkőzést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!