A fárasztó munka után háromfogásos vacsora várta az idei sárvári Baywatch-lányt

Patkós Éva lett idén a Sárvári Baywatch-választás nyertese. A 32 éves fiatal nő ezzel Magyarország legjobban fizetett úszómestere lehetett 10 napon keresztül. Az utazási irodában dolgozó nő egy hétig luxushotelben lakott, este pedig háromfogásos vacsora várta, miután hazaért a munkából.

Bajdó Bettina

Patkós Éva testnevelés - földrajz szakos végzettséggel rendelkezik, tanárként hét évet dolgozott egy általános iskolában, ezután úgy döntött, inkább külföldön próbál szerencsét. Egy angliai vidámparkban dolgozott másfél évig, majd hazaköltözött, s jelenleg egy szombathelyi utazási iroda alkalmazottja. 

-  Munka közben a helyi rádióban a munkatársakkal együtt hallottuk a sárvári baywatch-lány versenyre a felhívást _ meséli Éva - , s a kolléganőim azonnal mondták, hogy jelentkezzek a versenyre. Eleinte nem akartam indulni, s ha ez egy klasszikus szépségverseny lett volna, nem is neveztem volna be. De elolvastam a verseny részleteit, s úgy gondoltam, hogy a sportos múltammal, s a jó kommunikációs készségemmel pótolhatom a szépségbeli hiányosságaimat. Az utolsó napon végül mégis beadtam a jelentkezésemet.

A versenyt augusztus 19-én rendezték a sárvári fürdőben. A tavalyihoz képest sokkal kevesebben jelentkeztek, s Éva elárulja, ő kifejezetten örült ennek.

- Bár a verseny szervezőinek nem volt jó hír, hogy kevesen jelentkeztek, én viszont úgy éreztem, hogy ezzel jelentősen javultak az esélyeim -  emeli ki a fiatal nő. 

- A versenyen pontozták a vízbeugrást és az úszni tudást is, majd a zsűri által feltett kérdésre kellett válaszolni. Az elméleti kérdések is nagyon jól mentek. A verseny előtt ugyanis felkészültem a fürdőben zajló uniós beruházásokból, így nem tudtak olyan kérdést feltenni, melyre ne válaszoltam volna. Emellett be kellett mutatni, hogyan mentenénk ki egy bajbajutottat a medencéből, s meg kellett oldanunk egy-egy vészhelyzetet is. Ezt követően szubjektív kérdéseket tettek fel, arra voltak kíváncsiak, ki miért gondolja, hogy pont ő lenne a legmegfelelőbb erre a pozícióra. Saját meglátásom szerint a mezőnyből én teljesítettem a legjobban, ezért is kerültem az első helyre. Leírhatatlan érzés volt, amikor megtudtam, hogy én lettem az első helyezett. Nagyon örültem annak, hogy tíz napon keresztül viselhetem a Sárvári Baywatch-lány címet. Augusztus 20-án már be is költözhettem a fürdő mellett lévő hotelbe, ahol félpanziós ellátást kaptam. Nagyon jó volt, amikor munkából kimerültem hazamentem, s háromfogásos vacsora várt, ráadásul ki is szolgáltak.

A Baywatch-lánynak a fürdőben akadt bőven tennivalója. Hét napon keresztül az úszómester mellett vigyázott a fürdő vendégeire. Hozzá fordultak a fürdőzők kérdéseikkel, s Évának is figyelnie kellett a vendégek biztonságára. Elárulta, hogy mentálisan igencsak elfáradt a víztükör folyamatos figyelése miatt a nap végére.


- Nagyon jó idő volt minden nap a munkaidőm alatt, s sok volt a vendég is a fürdőben - folytatja Éva. -  A kedvencem a hullámmedence volt, félóránként én indíthattam el a hullámokat. Nagyon kellemes emlékekkel távoztam augusztus 29-én a fürdőből. Biztos vagyok benne, hogy a családommal még visszatérek a fürdőbe. December 1-jén átadják az új komplexumot a fürdő területén, s azt mindenképpen ki szeretnénk próbálni. Ha jövőre is megrendezik a versenyt, én azt mondom a lányoknak, bátran jelentkezzenek rá még azok is, akik úgy gondolják, átlagos külsővel rendelkeznek, van sportos múltjuk, s jól kommunikálnak. Nekik is van esélyük, mi sem mutatja ezt jobban, mint az én sikerem. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!