A fiatalok számára is barátságos ország

Az Európai Unió és az Európai Tanács ajánlása, hogy minden országban hozzanak létre nemzeti ifjúsági tanácsot. Mi, magyarok utolsóként, de megtettük.

Balla Emőke

A miniszterelnök-helyettes azt reméli, nemcsak egyoldalú beszélgetés lesz, de a fiatalok is jelezhetik, szerintük milyen lépéseket kellene tenni azért, hogy Magyarország barátságosabb, terveik megvalósítására alkalmasabb hely legyen.

A fiatalok jövője nemzetstratégiai ügy, tükrözi ezt az Új nemzedék jövőjéért program megalkotása. Az ország akkor válhat vonzóvá, ha számít a fiatalokra, kéri a véleményüket; akkor újulhat meg, ha érzik, érdemes itt maradniuk, saját hazájukban élniük. Ma sok az elkeseredett, helyzetét kilátástalannak tartó ember köztük számtalan munkát és megélhetést kereső fiatal, aki az országhatárokon túl keresi boldogulását.

Az ő megtartásuk vagy hazacsábításuk a cél: ha kis időre el is mennek, önmagukat kipróbálni, más kultúrát, munkastílust tanulni, utána jöjjenek vissza hazánkba családot alapítani, letelepedni. Ehhez persze a fiatalok számára is vonzó lépéseket kell tenni a munkaerőpiacon, a lakástámogatási rendszerben, a felsőoktatási rendszer átalakításában és a családpolitikában. Hogy ők is érezzék, valóban övék a jövő. Itthon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!