A földönkívüliek nem alszanak: hatszázötven diák vetélkedett huszonnégy órán át

Szombathely - A körmendi Alternatív Diák Időtöltő Klub és az MMIK Logo Ifjúsági Szolgálata hatodik alkalommal szervezte meg az Aludj máskor elnevezésű 24 órás vetélkedőt. Szombat délelőtt 650 földönkívüli menetelt át az MMIK-tól az Oladi ÁMK Savaria Ifjúsági Centrumába, ahol vasárnap reggelig 13 csapat vetélkedett egymással.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A 24 órás vetélkedő szervezői hatodik alkalommal adták ki a jelszót: aludj máskor! De lassan annak is hagyománya lesz, hogy a középiskolások között rendkívül népszerű versengést az ifjúsági megyenappal összevonva rendezik meg. És ha már úgyis 650 fiatal együtt van, akkor az is praktikus ötletnek tűnt, hogy az Átjáró Amatőr Ifjúsági Könnyűzenei Fesztivált is belepasszintsák a programba.

A csillagászat évében a versenyre jelentkező 13 csapatnak egy-egy bolygót kellett bemutatnia, így nem csoda, hogy az ifjúsági centrum csarnokában és aulájában egész nap lila és zöld hajú, alufóliába bugyolált földönkívüliek kerülgették egymást.



Fotó: Horváth Csaba

Érdekes feladatokból sem volt hiány: a diákoknak össze kellett állítaniuk egy űrutazási iroda komplett marketinganyagát, és egy, a szombathelyi űrolimpiát népszerűsítő kisfilmet is kellett készíteniük.

A 24 órás vetélkedőnek sajátságos szabályai vannak: este 10 és hajnali 5 óra között például bezárják az ifjúsági centrum ajtajait, e biztonsági óvintézkedés minden bizonnyal a gyerekeikért aggódó szülőket is megnyugtatja. Aludni viszont nem lehet, ha valakit rajtakapnak a szunyókáláson, akkor számolnia kell a pontlevonással.

Tekintse meg a 24 órás vetélkedőn készített képgalériánkat!

Tekintse meg a 24 órás vetélkedő alatt megrendezett Átjáró 2. zenei Fesztiválról készült képgalériánkat!

Tekintse meg a 24 órás vetélkedő szombat esti Animal Cannibals koncertjének képeit!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!