A H1N: Újabb intézményeket zártak be

Két Zala megyei óvodásnál mutatták ki a H1N1 új típusú vírust. Székesfehérváron egy iskolát és egy óvodát zártak be hétfőn.

Vas Népe

A megbetegedett gyermekek szövődménymentesen gyógyultak, eddig senkit sem kellett kórházba szállítani. Az oltóanyagot a múlt héten kapták meg, így - mivel a gyermekek egy része akkor már beteg volt - nem kerülhetett sor az óvodások oltására. Azokat a gyermekeket, akik nem estek át a fertőzésen, és egészségesek, szülői beleegyezéssel a jövő héten beoltják, a baki általános iskolások influenza elleni oltása már megtörtént - közölte Czipóth Magdolna háziorvos az MTI kérdésére.

A Zalai Hírlap úgy értesült, hogy az intézmény  november 23-ig tart zárva, ez idő alatt a játékokat, ágyneműket, használati tárgyakat fertőtlenítik.

A baki intézménnyel egyidőben a zalaszentbalázsi általános iskolában is többen megbetegedtek. Bár  ekkor még nem került szóba az intézmény bezárása, egy nappal később tanítási szünetet rendeltek el.

Az intézmény vezetése az ÁNTSZ-el egyeztetve döntött a szerdáig tartó szünetet rendelt el, miután bebizonyosodott, hogy H1N1 vírus okozta a diákok tömeges megbetegedését.

Újabb iskolát és egy óvodát zártak be Székesfehérváron

Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el keddtől a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolában, valamint egy hétre bezárják a Püspökkertvárosi Óvodát - tájékoztatta a városi önkormányzat oktatásért is felelős alpolgármestere hétfőn az MTI-t.

Csapó Csilla közlése szerint az elvégzett laboratóriumi vizsgálat során mindkét oktatási intézményben kimutatták a H1N1 vírust. 

A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 1.050 tanulójának mintegy 18-20 százaléka hiányzott a múlt héten, pénteken. Hétfőre a gimnazistáknál valamelyest csökkent, az általános iskolásoknál viszont nőtt a hiányzók száma - mondta el az intézmény igazgatója, Sipos Imre. Hétfőn a tanulók mintegy ötöde hiányzott. Az igazgató tudomása szerint a H1N1 vírust két diáknál mutatta ki a laboratóriumi vizsgálat. 

A Püspökkertvárosi Óvodában a 67 gyermekből 24 hiányzott hétfőn. Kovács Lászlóné óvodavezető szerint feltehetően nem mindegyikük beteg, egy részüket valószínűleg óvatosságból tartották otthon a szülők.

Székesfehérváron hétfőtől szünetel a tanítás a Hétvezér Általános Iskolában, ahol az 515 tanuló 30 százaléka hiányzott pénteken. Az intézményből egy diák kórházba került, nála kimutatták a H1N1 vírust. 

Fejér megyében a hiányzók magas száma miatt elsőként Móron rendeltek el a múlt szerdán rendkívüli tanítási szünetet. A Perczel Mór Szakképző Iskolában a tanulók 25- 30 százalékánál és a tantestület egyharmadánál észleltek influenzaszerű megbetegedéseket. 

Laboratóriumi vizsgálatra ott öt betegnél került sor, s háromnál kimutatták a H1N1 vírus jelenlétét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!