A hegytől is elbúcsúztak: erdei ballagás az Óház-kilátónál

Kőszeg - Régi hagyomány, hogy a Jurisich gimnázium végzősei diákéveik helyszínétől, a Kőszegi-hegységtől is elbúcsúznak. A fiatalok felsétáltak az Óház-kilátóhoz, ahol Keszei Balázs igazgató-helyettes tartott rövid természetvédelmi előadást.

Nagy Ildikó

Szerdán délelőtt az Óház-kilátónál adtak műsort a gimnazisták.  Még nincs érettségim, nem vagyok tekis, és nem hordok egyenruhát. Az ország egyik legrégebbi gimijében tanulok, ahol rajtam kívül még több százan értik azt, hogy nem kötelező ide járni. A vezeték- és keresztnevem meghatározza az érdemjegyemet. Szeretem a kolis bulikat, a zsíros deszkát és a matekfaktot. Itt tanulok az ország szélén, ahol az egy napra jutó felelések számában is mi vagyunk a császárok. És igenis: a gimit öt éven belül is el lehet végezni. 



E mondatokkal búcsúztak tanáraiktól és társaiktól a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium 13/A osztályának tanulói. És bár a végzősök az Óház-kilátónál előadott műsorai  többnyire a diákévek vidám, vicces pillanatait elevenítették fel, azért a fiatalok komoly útravalót is kaptak az erdei ballagáson. 

Hagyománytisztelet és a természet szeretete: ezt is tanítják a Jurisichban, ahol hosszú-hosszú évtizedek óta őrzik a Madarak és fák napjához is kötődő erdei ballagás hagyományát.

A búcsú a kollégium melletti parkban kezdődött, ahol  a végzősök elültettek egy fát. A három ballagó  osztályt Horváthné Kutasi Mária igazgató köszöntötte, a végzősök nevében Keszei Fruzsina búcsúzott a tanároktól és a diáktársaktól. 



A fiatalok ezután felsétáltak az Óház-kilátóhoz, ahol Keszei Balázs igazgató-helyettes tartott rövid természetvédelmi előadást. Beszélt a Kőszegi-hegység természeti értékeiről, védett növényeiről, és az  ökopatriotizmus fontosságát is hangsúlyozta. - Ez utóbbi  különösen nagy  kötelezettséget  ró azokra, akik a Kőszegi-hegység lábánál tanultak  -mondta.  Fotók: Kiss Teodóra



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!