A híres 1664-es csata élőben, Wolf Kati és Takács Nicolas a történelmi napokon

Eljátsszák élőben a híres 1664-es szentgotthárdi csatát a Várkertben, lesz jelmezes felvonulás, hintós kikiáltó is a július 29-31. rendezendő Szentgotthárdi Történelmi Napokon. A zárónap esti koncertjének sztárvendégei Wolf Kati és Takács Nicolas lesznek.

Merklin Tímea

A történelmik rendezvény fő helyszíne a színház és a templom közötti szabad téri színpad, illetve a belváros. A futók a belvárosból kifutnak, át a határon és vissza, az ismert távokban. Az évről évre gazdagodó, színesedő, merészebbé váló programösszeállításban sok érdekesség szerepel. 

Július 29-én  14.30-kor hintós kikiáltó a város utcáin Muntecuccolival és Köprülü Ahmeddel, 16 órától Szendi Szűcs István festőművész kiállításának megnyitója a Színház aulájában, 17 órától Jelmezes felvonulás, 17.45-kor ünnepélyes megnyitó, 18 órakor Újvári Gyöngy énekes-gitáros, 18.30-tól az extra-basszus hangú Kátai Zoltán énekmondó műsorát hallhatják, 19 órától Íjászbemutató a Várkertben. 20 órától a Kerka Táncegyüttes Lenti néptáncműsora. Közben egész nap: Mesterségek utcája és Népművészeti Vásár.

Július 30-án egész nap korongozás, arcfestés, csillámtetoválás, játszóházi programok. 10-től 17 óráig Őrállók Alapítvány gyermekfoglalkozásai: középkori játszóház, kézműves foglalkozások. 15 és 18 óra között Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesület kézműves foglalkozása. Betekintési lehetőség a hagyományőrző együttesek táboraiba: Szent Sebestyén Íjászkörbe, a Fekete Seregbe, valamint Vas Vármegye Lovagjaihoz és Íjászaihoz.
9.30-kor Kovács Gábor extrém faszobrász kiállításának megnyitója a Színházban.

A művész készített már különböző méretű tricikliket, kétéltű és napelemes fa-autót, közülük az egyiket árvízkárosult gyerekeknek adományozta. A színpadon  10 órától a Katáng együttes gyermekkoncertje, 11 órától Utazz velem az időben!  a 2010-ben készített 40 méter hosszú, történelmi rajz ünnepélyes bemutatása. Délután: 13  15 óra között II. Szent Sebestyén Íjászverseny a várkertben. 16 órától Szentgotthárdi Csata emlékfutások több korosztályban. 20 órától az íjászverseny és csatafutás eredményhirdetése. 21 órától a szentgotthárdi csata élőben  a Várkertben. 

Július 31-én City Cooperation Nap. 15 órától Játszóházi programok, benne: Utazz Velem az időben!   a  2011. esztendő  történelmi témájú nagy rajzának elkészítése gyermekekkel. Ezzel párhuzamosan Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó. 14.45-kor indul a Zenés menet Szentgotthárd utcáin a résztvevő együttesekkel a Barokk templom előtti térre. 15 órakor ünnepélyes megnyitó, majd 20 óráig szórakoztató műsorok a résztvevő együttesekkel. Vendégek: Körmend Város Fúvószenekara, Muramenti Fúvósok  Letenye, Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar, Szombathely Város Fúvószenekara, Szentgotthárd Város Fúvószenekara. 20 órától zárókoncert - sztárvendégek: Wolf Kati és Takács Nikolas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!