A jövő évadtól operabérletet is kínál a Savaria Szimfonikus Zenekar

Alakul a Savaria Szimfonikus Zenekar jövője: három bérletet terveznek, és a kórházat támogató jótékonysági koncerteket.

Merklin Tímea

380 ezer forint gyűlt össze azon a legutóbbi jótékonysági hangversenyen, amelynek  bevételét a  gyermekonkológiának adták. A koncertet a Rotary Klub is támogatta 60 ezer forinttal. A klub itt adta át az idei Kiss Sándor-díjat Baldauf Veronikának.

- A Rotary Klub alapeszméje, hogy segítsen a betegeken, szegényeken, elesetteken. A pénzszerzés mellett célunk a kultúra és a fiatal tehetségek támogatása. Jövőre a közönség kedvencét szeretnénk kiválasztani, egy színészt, aki a Kiss Sándor-díjunkat megkapja - mondta Tarján Jenő professzor, a szombathelyi klub elnöke a szimfonikusok hétfői sajtótájékoztatóján.

- A díjat tíz éve alapítottuk Kiss Sándor szobrászművész emlékére - tette hozzá Lakézi Gábor, a Rotary Klub tagja.  - Szeretnénk a jövőben a díjat mindig a Savaria szimfonikusok zenei kíséretével, koncerten átadni, akkor is, ha nem zenész a kitüntetett. -

- Minden évben rendezünk majd jótékonysági hangversenyt a kórház javára a Rotary Klubbal közösen - vetítette előre a Savaria zenekar terveit Mérei Tamás igazgató, aki a továbbiakban a Zsinagóga tetőszerkezetének felújításáról beszélt, amely 15 millió forintos városi támogatással ezen a héten kezdődik.

A tetőn két hagymakupola látszik, de összesen 16 darab van, ezek bádog borításúak, hat év garanciával. S minthogy a tetőhöz utoljára 1974-ben nyúltak hozzá, a bádogborítás szavatossága épp 30 évvel ezelőtt lejárt. Nem csoda, hogy beázik a Bartók Terem, melyben a felújítással megmenekül az orgona is. Kicserélik a tetőn a palákat is, a vízelvezető bádogozást, a töredezett, repedezett ablakokat. Az átadási határidő: május 15. Addigra már belakják a Zsinagóga-udvart a Médiawave látogatói.

Az igazgató a bérletstruktúra igényekhez igazodó átalakítását is kilátásba helyezte. Három hangversenysorozat lesz: egy opera-, egy zenekari és egy kamarazenei bérlet.

A Savaria zenekar április 1-jén egy bérleten kívüli húsvéti gálakoncertet ad: a Verdi-Wagner esten négy híres szólista lép fel, valamint az egyesült, 75 tagú Szent Márton Erkel Kórus Horváth Imre karnagy vezényletével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!