A kutya felismeri, ki szereti

A Sárvári Állatvédő és Kutyás Sport Egyesület második alkalommal rendezte meg a kutya és gyermeknapot a helyi Vadkertben. Az egésznapos programok látványosak és interaktivak voltak.

Benkő Sándor

Már reggel lehetett nevezni a kutyák gazdáinak a különféle ügyességi vetélkedőkre, szépségversenyekre. A rendezvényen való részvétel elsőszámú feltétele az oltási igazolvány volt. A sárvári kutyiskola bemutatója után és a többi programok alatt folyamatosan lehetett a gyerekeknek a kutyákról készített kvízkérdésekre válaszolni, kaphatott mindenki egészségügyi és nevelési szaktanácsot. Alátványos  őrző-védő bemutatón bárki megtapasztalhatta, hogy a kutya soha sem dönti el, ki a rossz ember és ki a jó, de megérzi azt, és azt is, hogy ki szereti, de ha mégis, akkor sem támadja meg, csak a gazdájának parancsára.

Akkor viszont garázda legyen a talpán, aki kiállja a kutyák támadását. Szerepelt a programok között a szombathelyi kutyaiskola bemutatója, rendeztek kutyás tájfutó versenyt, és meghirdették a kutyák szépségversenyét is, amire pedigrétől függetlenül jelentkezhettek az ebek. A Fekete István állatvédők örökbefogadó napot tartottak. A fontos, hogy felhívják mindenki fogyelmét a felelősségteljes kutyatartásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!