A londoni olimpia után visszavonul Michael Phelps

A nyári londoni olimpia után visszavonul Michael Phelps, az amerikaiak 14-szeres ötkarikás aranyérmes úszósztárja.

MTI

 A 27. születésnapját június 30-án ünneplő Phelps a CNN egyik műsorában úgy fogalmazott, bár időbe telt neki, mire újra formába lendült, úgy érzi, mostanra készen áll az újabb győzelmekre, s ha a brit fővárosban sorra kerülő játékokon sikerülne még három érmet szereznie, akkor úgy vonulhatna vissza, mint a legtöbb olimpiai medált szerzett sportoló.

"A 2016-os riói játékokra legfeljebb csak nézőként utazok" - mondta az úszó. "Ha egyszer abbahagyom, akkor kész, vége, nem térek vissza többet."

Phelps ugyanakkor elmesélte azt is, hogy a londoni olimpiára nagyon keményen készül, például olyan kamrában alszik, amely a tengerszint feletti 2500-2700 méteres magasságon tapasztalható légköri viszonyokat szimulálja.

"Sportpályafutásom során lehetőségem volt a világ számos érdekes országába és városába eljutni, de ezekből semmit sem láttam" - tette hozzá Phelps. "A szállodában és a medencében töltöttem az időmet. Az olimpia után azt tervezem, hogy oda megyek, ahova kedvem tartja, és azt csinálok majd, amit akarok."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!