A lovakat befogják, ugye? Látványshow érkezik Szombathelyre

Látványos lovasshow-val kápráztatja el a közönséget Richter Flórián és társulata a Horse Evolution című produkcióban, amely december elején Szombathelyen is látható lesz.

Vas Népe

Ember és ló tökéletes harmóniája, lélegzetelállító produkciók, kreatív koreográfiák, mutatós jelmezek, gyönyörű lovak jellemzik a Horse Evolution című műsort. A világhírű, fergeteges élményt nyújtó előadás Szombathelyen is látható lesz az Arena Savariában, december 5-én. Ebből az alkalomból kérdeztük a rendezőt, Richter Flóriánt az előkészületekről és magáról a produkcióról.
 
- A budapesti premier óriási sikert aratott. Azt az eredményt hozta a bemutató, amit önök vártak?

- Igen, minden elvárást túlszárnyalt. Életem munkája fekszik benne, nagyon büszke vagyok a produkcióra. 


- Honnan jött az ötlet egy ilyen nagyszabású, látványos lovas műsorhoz?
 
- Artistacsaládból származom, már gyermekként felléptem a cirkuszban mint lovas akrobata. 2004-ben a feleségemmel az ezüst díj mellett három különdíjat is kaptunk a monte-carló-i fesztiválon az együtt bemutatott lovas produkciónkért, majd 2008-ban a 32. Monte-carló-i fesztiválon első magyarként elnyertük az arany díjat a lovas akrobatacsoportunkkal. Az alapok tehát megvoltak hozzá, ezt fejlesztettük tovább és alakult ki a Horse Evolution Show.
 
- Ezek szerint már évek óta készültek a produkcióra?
 
- Igen, sokéves tervem volt, így több éve készültem rá a csapattal, de intenzíven, csak erre a produkcióra egy éve. 
 
- Kik vesznek rész a műsorban?
 
- A Horse Evolution műsorában a harminchat ló mellett húsz lovas és tíz táncos lép fel, továbbá lovas akrobaták és légtornászok színesítik a közel kétórás produkciót. 
 
- Miből áll a műsor, mit mutatnak be a lovak, mitől lesz egyedi a program?
 
- A szinkronlovaglás mellett tizennégy lovunk sztepptáncol például egyszerre a porondon, valamint a magyar hidegvérű sodrott lovaink snowboardosokat vontatnak vagy épp légtornászokat húznak fel a kupolába, akiknek így szó szerint a lovak hátán lóg az életük. Ilyet eddig senki nem mutatott be. Emellett persze látható szabad idomítás is, valamint bemutatjuk a magyar specialitásként ismert, általában a magyar pusztán látható postafogat repertoárunkat is.
 
- Milyen lovak szerepelnek a show-ban?


- A nagyszabású, látványos műsorban magyar hidegvérű sodrott lovak, arab telivérek, shagi arabok, perseron, holland friesek, buolonese, valamint palomino és pónik is szerepelnek.
 
- Itthon Budapesten, Miskolcon, Debrecenben, Szombathelyen és Veszprémben látható a műsoruk. Hogyan esett ezekre a helyszínekre a választás?
 
- Ezekben a városokban található akkora sportaréna, amekkora a produkcióhoz szükséges. 
 
- Itthon nagy sikert aratott a műsor. Külföldön is fellépnek?

- Ebben az évben még itthon mutatkozunk be, majd jövőre Európa országaiban, így Hollandiában, Németországban és Franciaországban is látható lesz a produkció.



NÉVJEGY
 
Név: Richter Flórián Stuttgartban született 1977. november 18-án. 
Életpálya: Szülei Richter József és Richter Carola, koruk legsikeresebb magyar artistái voltak, szinte az egész világot bejárták produkcióikkal. Édesapja már ötévesen elkezdte tanítani a lovakkal való bánásmódra és az akrobatikára Flóriánt, így kilencévesként már bemutatkozott mint lovas akrobata. A szintén artista-családból származó feleségével, Richter Edittel 1998-ban házasodtak össze, két gyermekük van, Kevin és Angelina.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!