A madjarok Y-kromoszómája

<b>VN</b> - Egy Y kromoszóma-vizsgálat szerint konkrét kapcsolódási pont van a Kazahsztánban élő madjar és a magyar nép között. Már két közös törzsi gyűlésre, vagyis kurultájra is sor került, az ittenin több tízezren voltak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A magyar antropológusok megjelenése felrázta és összefogásra sarkalta a kazahsztáni madjarokat, az ő idejövetelük tiszteletére augusztusban rendezett több tízezres kunszentmiklósi törzsi gyűlés (kurultaj) pedig arra döbentette rá az ittenieket, hogy összefogva többre lennének képesek. 

A lovasbírkózás a baranta harcművészet egyik szakága  

Kazahsztán Kosztanaj megyéjében, a Zsangeldi járásban, a Szarikopa tó vidékén ma is él egy madjar (ejtsd: magyar) nevű törzs, amely a nagy kazak törzsi szerveződésen belül a Középső Horda tagja (Orta Zsüz), s amely törzs tagjainak tiszteletére a Kunszentmiklós melletti Bösztörpusztán múlt év augusztusában több tízezer magyar gyűlt össze, és ünnepelt velük közösen három napon át önfeledten. Eme törzsi gyűlés (vagyis kurultaj) amúgy már a második volt a sorban, az elsőre még 2007 júliusában a madjar törzsi terület központjában, Szagában került sor. 



Vukics Ferenc
, a magyar barantások, a honi kurultaj, illetve az annak szellemiségéből kinövő Magyarok Szövetsége egyik vezéralakja szerint a harmadik törzsi gyűlésen már 1 millióan lesznek. A megjelentek ott együtt döntenek majd arról, hogy miként teremthető meg egy egészséges és tisztességes, élhető ország a saját erőnkből, a saját munkánkból.



Vukics Ferenc Szombathelyen a Magyarok Házában tartott előadást  Fotók: Benkő Zoltán 

Részletek a hétvégi lapszámban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!