A magyarok nem mondják le egyiptomi útjaikat

Az elmúlt két napban sem mondták le tömegesen egyiptomi tengerparti útjaikat a magyarok; az egyiptomi kormányellenes tüntetések dacára a Külügyminisztérium nem sorolta Egyiptomot azok közé az országok közé, ahova nem javasolják az utazást, a tengerparti nyaralóhelyek ugyanis biztonságosak.

MTI

Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője ugyanakkor megerősítette, hogy a szolgáltatók szüneteltetik a kairói programokat. Korábban azt mondta: a tüntetések miatt sokan érdeklődnek az utazási irodáknál, de nem mondják le az utakat. A szóvivő megjegyezte: olyan üdülőhelyekről van szó, ahol nem nagyon van helyi lakosság.

Külügyminisztérium az egyiptomi biztonsági helyzet súlyos romlása miatt az I-es, utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába sorolja át Egyiptomban Kairó, Alexandria, Luxor és Szuez városokat. Továbbra is javasolják valamennyi, nem feltétlenül szükséges és indokolt egyiptomi utazás elhalasztását a helyzet általános normalizálódásáig. Akiknek utazására halaszthatatlan ügyben mégis szükség van, azokat kérik, hogy tanúsítsanak fokozott körültekintést és óvatosságot, s egész Egyiptomban következetesen kerüljék a tömegdemonstrációk helyszínét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!