A német listavezető ellen mutatkozhat be a magyar futballista

A listavezető, és az őszi szezont veretlenül záró Bayer Leverkusen ellen mutatkozhat be a Mainz színeiben Szalai Ádám a német labdarúgó Bundesliga 2010-es nyitányt jelentő 18. fordulójában.

MTI

A 22 esztendős válogatott támadót a Real Madrid fiókcsapata, a Castilla adta kölcsönbe, a Mainznak pedig a megállapodás alapján a szezon végén opciós joga van a csatár végleges leigazolására 2013-ig.

A Leverkusen számára égetően szükséges a győzelem, mert az utóbbi hónapokban magára találó, a Bajnokok Ligájában például a Juventust 4-1-re verő Bayern München pénteken a Hoffenheim elleni esetleges sikerrel ideiglenesen átveheti a tabella első helyét. A bajoroknál biztosan nem lép pályára a francia válogatott Franck Ribéry, aki két hónapja nem edzett, így Louis van Gaal vezetőedző úgy döntött, hogy csak a következő körben, a Werder Bremen elleni rangadón veti be. 

A jelenleg második Schalke vasárnap a kiesés elől menekülő Nürnberget fogadja, a sérült Hajnal Tamás továbbra is nélkülözni kényszerülő, ötödik helyezett Borussia Dortmund pedig Kölnbe látogat.

A szintén sérüléssel bajlódó Dárdai Pált is foglalkoztató, ősszel nagyon gyenge formában futballozó Hertha Hannoverbe utazik, míg az U20-as válogatott Futács Márkó Brémája Frankfurtban küzdhet a három pontért.
 
A címvédő Wolfsburg a 15. pozícióban szerénykedő Stuttgart vendége lesz szombaton, a negyedik Hamburg pedig a Freiburgot fogadja.

Bundesliga, 18. forduló:

péntek:
Bayern München-1899 Hoffenheim 20:30 ó

szombat:
Hannover 96-Hertha Berlin 15:30 ó
Eintracht Frankfurt-Werder Bremen 15:30
Borussia Mönchengladbach-VfL Bochum 15:30
Hamburger SV-SC Freiburg 15:30
Bayer Leverkusen-FSV Mainz 05 15:30
VfB Stuttgart-VfL Wolfsburg 18:30

 vasárnap:
 FC Schalke 04-1. FC Nürnberg 15:30
1. FC Köln-Borussia Dortmund 17:30

                      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!