A nyolcszáz éves Boba lakói egész évben szépítik a falut

A nyolcszáz éves Bobán az egész év a jubileum jegyében telik. Látványos, nagy ünnepség helyett számos apró, a falut építő és szépítő eseményt terveznek.

Nagy Ildikó

Az idén nyolcszáz éves Boba lakói úgy döntöttek, egyetlen nagy ünnepség helyett sokkal többet ér az, ha egész évben a településért dolgoznak. Építik és szépítik a falut. A bobaiak kukákat, kerítéseket festettek és festenek, virágosítanak.  Szerdán pedig fát ültettek: Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöké két vöröslevelű juharfával gazdagította a település parkját.

Sokan megcsodálják a bobaiak különleges májusfáját is: a település lakói 540  jókívánságot kötöttek fel a fára, amelyet június 4-én táncolnak majd ki. A hagyományőrzés jegyében a generációk találkozását is megszervezték: az iskolában és az óvodában idős bobai asszonyok mesélnek a múltról, ízesen és persze szívből.Szabó Ferenc  polgármester azt mondja, a július végi falunapra szeretnék meghívni a településről elszármazottakat, hogy közösen idézzék fel a bobai emlékeket. Az evangélikus templomba orgonahangversenyt szerveznének, és szeretnék vendégül látni a balatonedericsi kórust.

- Arra törekszünk, hogy szépüljön a falu: a közintézmények, a közterületek. A jubieumi évet pedig számos apró, közösségkovácsoló rendezvénnyel kívánjuk emlékezetessé tenni. A szerdai faültetés után is együtt maradtunk: óvodások, iskolások, felnőttek, bebizonyítva, hogy a hétköznapokból is lehet ünnepet varázsolni - teszi hozzá a polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!