A pofon csak kijózanítólag hatott: nem a verésbe halt bele a férfi

<b>Celldömölk</b> - Egy kocsmai pofon elcsattant, majd néhány nap múlva elhunyt egy 37 éves fiatalember. Halált okozó testi sértés miatt eljárás indult, az ügy gyanúsítottját garázdaság miatt ítélte el a bíróság.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az édesapjával együtt élő K. P. 2007. április 15-én, vasárnap este érkezett haza. A konyhában üldögélt, érkezésekor az apa előjött a szobájából, és az asztalnál könyöklő fiától azt tudakolta: mi történt veled? Merthogy az egyik szeme összeszűkülve, körülötte pedig igencsak piros volt az arca… „Nem kell vele foglalkozni, majd elmúlik" - válaszolta, majd lefeküdtek aludni.

A fiatalemberről köztudott volt, hogy nem veti meg az alkoholt. Tisztában volt ezzel édesapja is, hiszen kétszer volt már elvonókúrán a fiú.

Az ominózus este utáni napon még nem történt semmi különös, bár az apa észrevette, hogy fia arca másik fele is bedagadt. A következő éjszaka az apa éles sikoltásra ébredt, átsietett fia szobájába. A fiatalember epilepsziás görcsbe meredve feküdt az ágyon. A roham pár percig tartott, de másfél óra múlva újra bekövetkezett. Ekkor hívott az édesapa orvost, érkezett a mentő, s beszállították a fiút a kórházba, ahol néhány nap múlva elhunyt.

A kórház azért értesítette a halálesetről a rendőrséget, mert rendkívül sok és brutális sérülés volt az elhunyt testén. Az áldozatnak eltörött az állcsontja, több bordája, feje is súlyosan megsérült, melyek következtében agyzúzódást szenvedett. A rendőrség halált okozó testi sértés gyanúja miatt indított eljárást. 

A vizsgálat megállapította, hogy azon a vasárnapon Celldömölkön az Ámor nevezetű vendéglátóegységben többen látták, amikor K. P.-t arcon ütötték.

A kocsmában F.A. elment a férfi mellett, közben véletlenül meglökte a vállát. Erre K. P. beszólt neki: maradjál, haver! A két kezét ökölbe szorította, és maga elé emelte, miközben azt mondta: na, gyere!

Ekkor ellenfele fordulásból adott neki egy pofont, mire K. P. fenekére esett, és becsúszott az asztalok alá. A pofon kijózanítólag hatott: K. P. felállt, kiitta a borát, s köszönve távozott, majd odahaza nem akart mesélni apjának a történtekről. Csakhogy a szülő később egy kalauztól visszahallotta, mi játszódott le akkor a kocsmában…

Az orvos szakértő megállapította, hogy az elcsattant pofon és a halál között nincs összefüggés. A tragédiát az elhunyt alkoholbetegsége (vese és májelégtelenség), és az epilepsziás roham okozta sérülések (esések, ütődések) okozták.

A pofont kiosztó férfit garázdaság miatt pénzbüntetéssel sújtotta a Sárvári Városi Bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!