A színészek paprikáskrumplit készítettek a főzőversenyen (képgalériával)

Bozsok - Gyönyörű környezet, szép idő, finom ételek, nemes cél: minden adott volt a jó hangulathoz Bozsokon, ahol a Savaria Lions Club hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal szervezte meg főzőversenyét. A Sibrik kastély udvarán tizenegy bográcsban rotyogott az étel, a Weöres Sándor Színház színészei is megvillantották főzőtudományukat.

Nagy Ildikó

Tizenegy csapat nevezett be a Savaria Lions Club első alkalommal megrendezett főzőversenyére. A háromfős csapatok többsége a Lions club tagjaiból, illetve az ő baráti körükből alakult, de ott voltak a budapesti testvérklub, a Lady Viktória Club hölgytagjai és a Weöres Sándor Színház művészei is. 

A versenyre bográcsételekkel lehetett nevezni, a végeredményt Zsámboki Árpád, a Savaria Lions Club titkára, prof. dr. Miszlivetz Ferenc egyetemi tanár és Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója értékelte, illetve pontozta.



A Weöres Sándor Színház tagjai paprikás krumplit készítettek, Endrődy Krisztián lelkes szakácsnak bizonyult  Fotó: Benkő Sándor

A színészek bográcsánál a főzőtudományáról is ismert Dömötör Tamásnak jutott a rendezői szerep, jobb keze a szakácsfortélyokkal ugyancsak felvértezett Endrődy Krisztián volt. Vass Szilárd feleségével és három kisgyermekével érkezett, és többek között Vlahovics Edit, Horváth Ákos is feltűnt a bogrács mellett. 

Akárcsak Trokán Péter, aki - becsületére legyen mondva- több ételt is megkóstolt. A színészek nagy tervekkel futottak neki a versenynek: füstölt marhanyelvből szerettek volna valami feledhetetlent rittyenteni, de amikor szembesültek a ténnyel, hogy a fő hozzávalót aranyárban méri a hentes, maradtak a gazdaságos megoldásnál, az örökzöld paprikás krumplinál. Igaz, azt négyféle csípős paprikával is megbolondították.

A zsűri a végeredmény és ízek összhatása mellett az ételválasztást is értékelte. A Lions Mesterszakács címmel járó serleget, oklevelet és ajándékot a Savaria Lions Club francia-magyar kooprodukcióban készült vaddisznópörköltje érdemelte ki. 

A második helyezettnek járó díj is az oroszlánokhoz került: a Szabó Péter vezette csapat a szürkemarha büszkeségéből (bikatökéből) készített bográcsétellel rukkolt elő. A Lions-jelöltek is mindent megtettek azért, hogy mihamarabb csatlakozhassanak a clubhoz: mennyeire sikeredett szarvaspörköltjüket áfonyalekvárral nyakonöntött puliszkával is megfejelték. 

Érdekesség, hogy a desszertet is bográcsban készítették, teljesítményükkel fel is kapaszkodtak a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. A közönségdíjat a budapesti Lady Viktória Club tagjai vihették haza: ők csülkös káposztával kápráztatták el "szakácskollégáikat". Trokán Péter is átnyújtott egy különdíjat, méghozzá a Lions Club baráti köréből összeállt csapatnak, akik vörösboros marhapörkölttel kényeztették a vendégeket.

Mint azt már megszokhattuk, a Savaria Lions Club e rendezvényén összegyűlt adományokat is nemes célra fordítja. Ezúttal is a látásfogyatékosokon kívántak segíteni: adományukkal a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet akadálymentesítését segítik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!