A szombathelyi Ágh Péter lett a Fidelitas új elnöke

Miskolc - <em>Ágh Péter</em> eddigi ügyvezető alelnököt választotta elnökévé a Fidelitas a Miskolcon megtartott IX., tisztújító kongresszusán szombaton; az eddigi elnök, Szijjártó Péter nem jelöltette magát.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Ágh Péter a 478 leadott szavazat több mint 92 százalékát kapta meg. A Fidelitas éléről való távozását Szijjártó Péter a Fideszben betöltött feladataival - kommunikációs igazgató, szóvivő és most már az elnöki stáb vezetője is - indokolta. Kijelentette: a Fidelitas mindig is a nagybetűs csapat volt, a legnehezebb időkben is együtt maradt.



Ágh Péter a Fidelitas új elnöke  MTI Fotó

"Együtt maradtunk a legnehezebb időszakokban is, (...) a Fidesz is azért tud ma Magyarország, sőt nemcsak Közép-Európa, hanem Európa legnagyobb és legerősebb pártja lenni", mert 2006-ban is igazi nagybetűs csapatként maradt együtt - mondta.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a kongresszust köszöntő videóüzenetében azt mondta: nem gondolta volna 1990-ben, hogy húsz évvel később a politikai pálya felé orientáló fiataloknak ugyanazt a harcot kell és érdemes megvívniuk, "amit mi azt hittük, hogy végérvényesen megvívtunk". 

Kijelentette: a szabad Magyarországért végzett munkájukat az idő nem ítélte elég súlyosnak, az egész rendszerváltást kisiklatták, "ki kell egyenesíteni ezt az ösvényt", mert amelyen most járunk, azon nem érkezünk meg a szabad Magyarország világába.

A határ a csillagos ég, a szabad Magyarországért kell harcolni, bár az ellenfelek változtak, de lényegében ugyanazok, akik 1989-1990-ben voltak. Azt a munkát, amit mi nem tudtunk elvégezni, azt most együtt kell elvégeznünk, ha nem akarjátok, hogy az egész később rátok maradjon. Ezt a munkát maradéktalanul, egyszer, s mindenkorra visszafordíthatatlanul kell elvégezni - fogalmazott a Fidesz elnöke.

Schmitt Pál, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kongresszuson kiemelte: négy vezérszó különbözteti meg a Fidelitas fiataljait más, például a baloldal ifjúsági szervezetében lévőktől: az, hogy keresztény, polgári, konzervatív és nemzeti érzelem jellemzi őket.

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke Miskolcról azt mondta: a borsodi megyeszékhely nem büszkélkedhet jó önkormányzati vezetéssel. Példaként említette a helyi villamosprojektet, mert ez nyilvánvalóan nem fogja megoldani az itt élők problémáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!