A szombathelyi MDF-tagok nyílt levélben tiltakoznak Szabó Gábor felhívása ellen

Nyílt levélben fogalmazta meg egyet nem értését az MDF szombathelyi szervezetének több tagja is azzal a felhívással kapcsolatban, amelyben Szabó Gábor városi elnök Ipkovich György szocialista polgármesterjelölt támogatására szólított fel.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A 2010-es országgyűlési választásokon az MDF nem került be a parlamentbe. Az új elnökség meghirdette a párt alapvetését, visszatérve a régi útra: keresztény, konzervatív, jobbközép pártként kíván politizálni. "Ehhez mi, régi és új tagok szilárdan, eltéríthetetlenül kívánunk ragaszkodni"- írták a levélben. 

Hozzáfűzték: a társadalmi közegben becsületes, kiszámítható munkával kívánják választóik bizalmát újra elnyerni. Rámutattak arra, hogy a 2010-es önkormányzati választásokon ott helyben nem indul a párt, emiatt együttműködési, támogatási, koalíciós szerződéseket nem állt módjában megkötni.

A választásokat titkos szavazással bonyolítják le. "A választópolgárok nagykorúak, érettek annyira politikailag, hogy dönteni tudjanak a szavazófülkében. Tanácsadással a választók titkosságát nem akarjuk megsérteni és az eredményt befolyásolni" - szögezték le a dokumentumban.

Úgy fogalmaztak: "Szabó Gábor egyéni sértettsége következtében adott ilyen tanácsokat, amitől, annak tartalmától függetlenül, elhatároljuk magunkat. Ez irányú cselekedetét apolitikusnak és károsnak tartjuk" - írták.

Szabó Gábor, az MDF szombathelyi szervezetének elnöke, alpolgármester csütörtökön sajtótájékoztatón, majd azt követően sajtóközleményben is arra szólította fel az MDF tagjait és szimpatizánsait, hogy szavazzanak az október 3-i önkormányzati választáson Ipkovich Györgyre, az MSZP szombathelyi polgármesterjelöltjére.

Szabó Gábor az MTI érdeklődésére elmondta: nem a városi szervezet taggyűlése által megerősített felhívásról, hanem a városi elnökség döntéséről van szó; a városi elnökségnek két taggyűlés között az alapszabály szerint joga van ilyen felhívások kiadásához. Hozzátette: a nyílt levélben foglaltakat személy szerint néhány-MDF tag magánvéleményének tartja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!