A téli utak veszélyei

November 13-án Téli utakon elnevezéssel új akciót indítunk. A témáról rendezett fórumunkat élőben közvetítésben követhették, összefoglaló hamarosan..

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Ismét együttműködésre kérjük fel látogatóinkat.  Az elmúlt egy évben három sikeres akciót bonyolítottunk le.  November közepétől Téli utakon címmel hirdetünk kampányt. Látogatóink segítségével feltárjuk a téli időjárás miatt veszélyessé váló útszakaszokat, s ezeket a neuralgikus pontokat térképeken is jelezzük.

A Téli utakon témakörben minden olyan tudnivalót, történést feldolgozunk, amely a leghidegebb hónapokban az olvasóink számára fontos információval bír. Ismertetünk minden szabályt, amelyek a téllel járó kötelezettségekről rendelkeznek: az úttisztítási rangsort, a járdatisztítási kötelezettséget, a hólánc használatának szabályait, hova kell csúszásmentesítési anyagot lerakni, mivel lehet csúszásmentesíteni az utakat, a járdákat.

Leírjuk, mit kell tudni a téli gumikról, hogyan kell a hóláncot használni, milyen jégmentesítőket ajánlanak a szakemberek, illetve azt is, mi a teendő a nyílt utakon történő elakadások esetén. Bemutatjuk, mit tesznek a társadalmi segítők (például az autóklubok) az elakadt autókért, autósokért. Várjuk olvasóink ötleteit, milyen témákról olvasnának még szívesen.

Olvasóink észrevételeit és fotóit a [email protected] e-mail címre várjuk, de a panaszok a 94522-560-as telefonszámon is bemondhatók. A felhívásunkban részt vevők között nyereményeket sorsolunk ki. Egyik győztesünk élményautózást nyer a Magyar Autóklub tesztpályáján, a másik pedig egy ötvenezer forint értékű autógumi-vásárlási utalványt.

Pénteken  délelőtt a szerkesztőségben fórumot tartottunk. Az eseményről hamarosan videóösszefoglalót láthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!