A természet és a Biblia csodái

Körmend - Különös kontrasztú kiállítás nyílt szombaton Körmenden a Bibilaházban. Egy fafaragó- és fotóművész Bibliáról és természetről szóló munkái díszítették a terem falát.

Bajdó Bettina

Csűri Krisztina fotóművész és Németh Gyula fafaragó közös kiállítását Reisinger János irodalomtörténész nyitotta meg, aki elsőként a két alkotóról beszélt. Elmondta, hogy Csűri Krisztina Budapesten született, s gyermekkori kirándulásai ébresztették fel benne a természet szeretetét. A művész tízéves korában kapott fényképezőgépet először, azóta folyamatosan a természetet fényképezi. Az irodalomtörténész hangsúlyozta, hogy az alkotó sajátos módon mutatja be a természetet, igen közelről fotózza le a virágokat, a bibéket, melyek aztán többszörös nagyításban kerülnek a különleges papírra. 

Ezt követően az irodalomtörténész pár szóban a celldömölki Németh Gyula fafaragót is méltatta, aki hét-nyolc éve készít bibliai tárgyú fadomborításokat. A most kiállított munkái között láthatók miniatűr összeállítások olyan bibliai jelenetekkel, mint például a teremtés története, Jónás, Keresztelő Szent János és Jézus, s különleges fa botjai is helyet kaptak a tárlaton. A botok érdekessége, hogy mindegyik más-más fából készült, s ezeken is bibliai alakok láthatók. Reisinger János elmondta még, a tárlatot úgy rendezték be, hogy a bibliai témájú fafaragások mellett elhelyeztek a falakon egy-egy virágról készült képet, melyek színessé és változatossá teszik a kiállítást. Emellett pedig a természet csodái még jobban kiemelik a bibliai témákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!