A tolvajok nem vettek ki szabadnapot Vas megyében

Megyei körkép - A tolvajok az elmúlt napokban sem "tétlenkedtek" - búvárszivattyút, élelmiszert, kerékpárt, fűkaszát, csiszológépet és karórát vittek magukkal, a károsultak nem kis bosszúságára.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András


"Támadás" a vízszivattyú ellen
Szerdán reggel nem sokkal fél 9 után egy megyeszékhelyi lakos telefonon tett bejelentést, hogy Szombathelyen a Lovas-iskola közeli ingatlanukon lévő építkezésükről ismeretlenek megpróbálták eltulajdonítani a vízszivattyújukat amelynek a vezetékét elvágták, ezért az a kútba eset. 
A rendőrségi szemle során megállapították, hogy a tolvaj a fúrt kútból egy búvárszivattyút lopott el a hozzá tartozó 25 méter hosszú vizes-tömlővel, villanyvezetékkel, valamint kötéllel együtt. 
A bűncselekménnyel okozott kár: 40 000 Ft.


Élelmiszert zsákmányolt, de közben rongált is
Szerdán, hajnali fél 6-kor egy kemenessömjéni lakos azzal hívta el a rendőrséget, hogy egy celldömölki konyhára betörtek. Mint kiderült: az éjszaka folyamán ismeretlen személy befeszítette az ajtót és a konyhából élelmiszereket tulajdonított el. 
Lopási kár: 70 ezer forint.
Rongálási kár: 100 ezer forint. 


A tolvaj elkerekezhetett a biciklivel
Szerdán délben egy kőszegi lakos értesítette a rendőrséget, hogy a nyitott fatárolójából eltulajdonították lezáratlan kerékpárját. Lopási kár: 40 ezer forint. 


Fuccs az 56 ezer forintos fűkaszának
Szerdán este 8-kor egy kőszegi lakos személyesen jelenette a rendőrségnek, hogy Kőszeg-Királyvölgyben levő hétvégi házához tartozó szerszámos kamrába ismeretlen személy "tett látogatást", onnan egy fűkaszát tulajdonított el, melynek értéke 56 ezer forint.  
A szemle során kiderült, hogy a tolvaj a szerszámos kamra ablakkeretéből a külső ablakszemet leemelte, s a belső ablakszemet befelé letolva hatolt be a kamrába.
Rongálási kár nem keletkezett.
 

A tolvaj csiszológépet és karórát vitt magával
Szerdán délelőtt 9 órakor egy kissomlyói lakos telefonon tett bejelentést, hogy Egervölgyben lévő lakóházába betörtek.
A tettes betörte az ablakot, majd egy sarok csiszológéppel és egy karórával távozott. 
Lopási kár: körülbelül 60 ezer forint.
Rongálási kár: körülbelül 40 ezer forint. 


Szerkesztőségünket a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletes értesítette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!