Abszolút lúzerek: felgyújtoták a tárolót, majd ijedtükben túszul ejtették egymást

Kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják azt a két fehérgyarmati férfit, aki előbb felgyújtotta a város egyik társasházának tárolóhelyiségét, majd - tartva a felelősségre vonástól - egy túszdrámát is eljátszott - tájékoztatta rendőrség az MTI-t pénteken

MTI

A fehérgyarmati rendőrök péntekre virradóan lettek figyelmesek arra, hogy egy háromemeletes társasház tárolóhelyiségéből füst szivárog. Értesítették a tűzoltókat, akik megállapították, hogy a lángokat ugyan már eloltották, de minden jel szerint szándékos gyújtogatás történt - ismertette Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

A rendőrök bekopogtattak a helyiség tulajdonosának földszinti lakásába, de senki nem nyitott ajtót nekik. A 28 éves férfi azonban otthon volt, felhívta a szüleit, és azt mondta: megöli magát, ha nem jönnek oda. Az elkövető ezután sem volt hajlandó ajtót nyitni, hanem kést tartott a lakásában tartózkodó 21 éves barátja nyakához, és - azzal fenyegetőzve, hogy elvágja a nyakát - felvitte őt a tetőre, majd nem sokkal később mindketten visszatértek a lakásba.  

Fülöp Gergely elmondta, hogy a drámának tűnő helyzet negyed órán belül megoldódott: a késes férfi elengedte barátját, majd megadta magát. Az eljárás eddigi adatai szerint szó sem volt túszejtésről: a két férfi éghető anyagokat kevert össze, és felgyújtotta a tárolóhelyiséget. A lángokat sikerült eloltaniuk, de megijedtek, és bezárkóztak a lakásba. A hatóságok kiérkezésekor még inkább pánikba estek, és eljátszották a túszdrámát. A rendőrség közveszélyokozás, valamint hatóság félrevezetésének megalapozott gyanújával indít büntetőeljárást ellenük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!