Aczél Zoltánt bilincsben vitték el a rendőrök (fotó)

A szerdai Videoton-Haladás (1:0) Magyar Kupa mérkőzés után a szombathelyiek trénerét, Aczél Zoltánt bilincsben vitték el a rendőrök a helyszínről. Az edző előállítása összefügg a fogadási csalások ügyében folyó ügyészségi nyomozással.

Vas Népe

A www.haladas.hu szerkesztője látta, hogy este háromnegyed kilenc előtt pár perccel a Haladás vesztes székesfehérvári Magyar Kupa mérkőzése után Aczél Zoltánt bilincsben szállították el a rendőrök.

Tóth Miklós, a  Haladás ügyvezetője elmondta, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a bundaüggyel összefüggésben kívánja Aczélt meghallgatni. 

Mint ismert, Aczél Zoltán a többi között a Siófok edzője is volt, s az akkori csapatából jelenleg három futballista, S. L., A. A. és H. G. már eljárás alatt van, több mérkőzés manipulálásának  gyanúja miatt.

A Sóstói Stadionban, a mérkőzés előtt egyébként semmi jele nem mutatkozott a készülő akciónak, viszont a lefújás után, a létesítményt elhagyva már feltűntek a civil rendszámú, a tetejükön villogó, de akkor nem működő kék lámpával ellátott, a belső parkolóban látható Skodák.

23.00

Székesfehérvárról hazafelé autózva telefonon elértük a Haladás buszán Vörös Csaba technikai vezetőt, aki a nyilatkozatsop miatt természetesen nem mondhatott érdemi dolgot, azonban kérdésünkre elmondta, hogy a csapat csütörtök reggel kilenc órakor edz legközelebb, Székely Tibor, Jagodics Zoltán és Jakab Csaba irányításával. Vörös Csaba jelezte: a játékosokat nagyon megviselte, ami edzőjükkel történt.

- A nyilatkozatsop miatt én sem mondhatok semmit, annyit azért jeleznék, hogy jól ismerem Aczél Zolit, száz százalékig hiszek az ártatlanságában és abban is biztos vagyok, hogy hamarosan tisztázza magát - fogalmazott Balogh Gyula, a Haladás II. technikai vezetője.

21:30

Aczélt Zoltánt egy fehér rendőrségi Skodával Budapestre szállítják, ahol csütörtökön hallgatják majd ki.  A szombathelyi klub megtiltotta a játékosoknak a nyilatkozatot, a vezetők pedig csak azt követően kívánnak reagálni, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség kiadja közleményét az eset kapcsán.
 

21.15

Székely Tibor, a Haladás pályedzője, Aczél Zoltán jó barátja lép ki megtörten a klubházból miközben maga elé mormolja: "Ez borzasztó..." Nem sokkal arrébb Tóth Miklós  ügyvezető és felesége, valamint Illés Béla és Kóbor László, aztán Horváth Balázs tulajdonosok és Gyimesi János tárgyalják az esetet.

21:10

Aczél Zoltán jelenleg is a székesfehérvári stadionban van. A rendőrök és a nyomozók korábban a trénert - már bilincsben - az autójához kísérték, amelyet jó öt percen keresztül - főleg a csomagtartót és hátsó ülést -  át is kutattak. Eközben négy rendőr állta el a média munkatársainak útját. Ezt követően vitték vissza a klubépületbe, ahonnan körülbelül húsz perc után, szintén megbilincselve kísérték ki, majd egy fehér, Skoda hátsó ülésére ültették, és egy megkülönböztető jelzést használó dzsipet követően a Skoda hatalmas sebességgel kihajtott a Sóstói-stadionból.

20:59

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a hírt megerősítette: "a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos ügyben szerdán történtek nyomozati lépések, melynek keretében Székesfehérváron a Magyar Kupa-mérkőzést követően történt előállítás, amelynek ugyanakkor nincs köze a találkozóhoz és a két résztvevő csapathoz. Nevet ugyanakkor nem említett.

Hozzátette, csak csütörtökön áll módjában bővebb tájékoztatást adni az előállítással kapcsolatban.


20:15

A Haladás edzője a sajtótájékoztatón már nem jelent meg, csupán Paulo Sousa fejtette ki véleményét a találkozóról. A Videoton sajtója mindössze annyit tudott mondani, hogy Aczél Zoltánt nem találják, ezért őt most nem hallhatják a média képviselői.

További hírek, információk a www.haladas.hu oldalon!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!