Adományok Attiláéknak

A Vas Népe által indított gyűjtési akció során sok kellemes meglepetés érte már eddig a kis Attilát és a Sólyom családot. De akadtak kellemetlenek is.

Némethy Mária

Két hete gyűjtünk adományokat a kedves, leukémiával küszködő kőszegi kisfiú, Sólyom Attila és családja megsegítésére.
Voltak nagyon felemelő pillanatai  a két hétnek. Kaptunk e-maileket, telefonokat.  Az adományozók szóban is ki akarták fejezni: megindította őket a kisfiú és a család törénete, s jó ötletnek tartják  lapunktól ezt a fajta  szolidaritási akciót.

A szülőktől   - Sólyom Attilától és feleségétől, Anikótól  is - azt hallottuk: zömében kedves emberek keresték meg őket személyesen. Vittek nekik almát, adtak élelmiszert, kisebb-nagyobb összegeket, küldtek postán pénzt.
 
- Járt nálunk nyugdíjas néni, hozott egy kis pénzt. Nagyon nem akartam elfogadni, látszott, neki sincs sok, de nem hagyta lebeszélni magát  - meséli a kis Tilla édesapja, aki nem rejti véka alá:  kellemetlen meglepetések is érték őket.
 - Egy szombathelyi férfi adott át pénzt, majd pár perc múlva visszakérte, amikor elmondtam, Manó  -  ő így hívja a kis Attilát   - már nincs kórházban, iskolába jár.  Mások beszóltak: ők is rászorulnának a segítségre, de velük nem törődik a kutya sem. Az utcán megállítanak bennünket idegenek, kérdezősködnek. Manó egy ideig udvariasan válaszol, aztán látszik rajta, megviseli mindez, mert  feltörnek benne a régi rossz emlékek. Nem akarok senkit megbántani, de ezek rosszul esnek.

Tény: nem Sólyomék kértek lapunktól segítséget. Mi választottuk őket. Számlaszámot pedig azért nyitott kiadónk, a Pannon Lapok Társasága, hogy ezeket a zaklatásokat elkerüljük. Az itt gyűlő pénz csak az övék, mi nem nyúlunk hozzá, a számlatörténetet karácsony előtt az összeggel együtt átadjuk.

Legközelebb arról írunk: Attila újra orvosánál járt.



Korábbi tudósításainkat megtalálja a kapcsolt anyagok között!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!