Agility: kutyás terápia fogyatékos gyerekeknek

Sikeres az új sportág, az agility, amit a fogyatékos gyerekek űznek. A tanévzárón is gyakoroltak szerdán. Most jön a nyári szünet, de szeptembertől újra folytatják a munkát Szombathe.

Ambrózai Zsuzsanna

A Négylábúak az Emberért Közhasznú Alapítvány (NEKA) és az Aranyhíd Nevelési Oktatási Integrációs Központ több mint hét éve folytat együttműködést, kutyás terápiával segítik a fogyatékos gyerekek, felnőttek életét. Fél éve egy új sporttal, az agilityvel foglalkoznak, nagy sikerrel.

- A sport a lovas díjugratásból ered, annak mintájára alakult ki. Ebben a sportban a kutyának és a gazdának is egyformán kell teljesítenie, hiszen együtt futnak. Fél éve kezdtük a munkát, azóta nagy fejlődést értünk el. Nemcsak, hogy élvezik a gyerekek, de azok, akik az elején meg sem akartak mozdulni, most együtt futnak a kutyusokkal, irányítják őket. Mindamellett sokrétű a gyerekek feladata, ezért fejlesztő hatása is jócskán van - mondja Schrőterné Vári Anita, a NEKA elnöke, kutyavezető, a kutyaiskola tanévzáróján.

Általában kirándulnak ilyenkor, most azonban új akadályok érkeztek, ezeket próbálták ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!