Aknába esett a kutya, veszélyes közműberuházás Újperinten

Lefedetlen közmű aknákról küldött sms-t újperinti olvasónk; előfordult már, hogy a kutyája is beleesett a szakszerűtlenül lezárt gödörbe. A helyszínen jártunk.

Peltzer Géza

Karáth Szabolcs sms-ét szerdai lapszámunkban közöltük. A drámai hangvételű üzenetben félben maradt közműépítésről, sőt életveszélyes helyzetről informálta a lap olvasóit. Szerdán a helyszínen találkoztunk a férfivel, aki családjával a közelben lakik. 

- Itt lakunk Újperinten, gyerekeim vannak, de mivel nincs játszótér a közelben, gyakran itt, a szabadban tartózkodnak, amikor jó idő van. Szerencsére nekik még nem esett bajuk, de a kutyám már beesett egy aknába, amely nem volt szakszerűen lezárva, csak egy raklapot dobtak rá - meséli a férfi. - Bele sem merek gondolni, mi történt volna, ha valamelyik gyerekem esett volna bele egy ilyen lefedetlen aknába.

Az sms megjelenésének napján meglepő módon már számos aknát öntöttvas fedőlemezzel lezártak, de mi még találtunk olyat, amely nyitott volt.

- Rengeteg földet hordtak ide a beruházás során az építők, biztos megvolt rá az engedélyük, és minden szabályosan, az előírásoknak megfelelően folyik - folytatja a férfi. - Azt azonban fájlalom, hogy feljebb az erdőnél megszűnt egy itatóhely, ahová az erdei vad szokott járni. Gyakran nézegettük gyerekeimmel itt az őzeket, más vadat, ennek most vége - tette hozzá a férfi.  - Terjeszkedik a város, ahol lehet építési telkeket alakítanak ki, ezt tudomásul kell venni, eddig rendben is van a dolog, de mások számára nem lenne szabad veszélyhelyzetet teremteni, akármennyire is fontos egy ilyen beruházás.

Valami azonban megindult: szerdán már voltak munkások a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!