Alsóörsi lövöldözés: nem találtak kapcsolatot a rendőr és a svájci férfi között

Az eddig beszerzett adatok szerint az augusztus 4-én Alsóörsön meggyilkolt főtörzsőrmester és az öngyilkosságot elkövető feltételezett tettes között nem volt kapcsolat.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Ezt a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője erősítette meg a Veszprém Megyei Napló érdeklődésére. 

Dr. Fazekas Géza elmondta: kategorikusan még nem jelenthető ki, hogy nem ismerték egymást, de a bizonyítékok, adatok és tanúvallomások ezt támasztják alá.

Hozzátette, hogy jogsegély keretében a svájci hatóságok házkutatást tartottak Sz. Bálint lakásában, számítástechnikai eszközöket foglaltak le, több tanút is kihallgattak; az adatok jelenleg azt támasztják alá, hogy az elkövető és az áldozat között nem volt kapcsolat. (Korábban információk alapján hírt adtunk arról, hogy a rendőrség által vizsgált híváslisták sem támasztották alá a két férfi kapcsolatát.) 

A DNS-szakértői vélemények alapján az is kiderült, hogy a gyilkos fegyvert a 33 éves svájci-magyar kettős állampolgárságú férfi használta, és minden kétséget kizáróan öngyilkos lett a gépkocsija mellett. Az öngyilkossághoz használt pisztolyon megtalálták Sz. Bálint DNS-ét, vagyis ez alapján kizárható harmadik személy jelenléte.

A férfi egy lövéssel lett öngyilkos, a töltényhüvelyt megtalálták, vagyis ez cáfolja azt a korábbi bulvárhírt, miszerint a férfi két lövést adott volna le az erdőben, ahol később megtalálták a holttestét. (Korább kiderült, hogy Sz. Bálint egy lövészklub tagja volt Svájcban, Bázelben élt és egy irodában dolgozott. )

A vizsgálatok szerint a tettes az alsóörsi kempingnél összesen tizenhárom lövést adott le, egy találta el az alibánfai fiatalt, míg Gamauf János főtörzsőrmestert több lövés érte.

Fazekas Géza szólt arról: kizárták, hogy a támadás eseteg a gépkocsiban ülő fiatalok ellen irányult volna. Sz. Bálint nem ismert senkit közülük, ez egy tragikus szerencsétlenség volt.

A tettes Skoda Octáviájának csomagtartójában háromezer darab lőszert, három pisztolyt és egy gépkarabélyt találtak a helyszíni szemle során, ezek közül a gépkarabéllyal követte el a támadást.  

Az esetleges indítékkal kapcsolatban a nyomozó hatóság több szálon is vizsgálódik, amennyiben viszont nem bizonyítható az ismeretség, akkor nagyon nehéz lesz az okra, okokra választ kapni, hiszen az elkövető halott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!