Aludj máskor! Vetélkedő 24 órán keresztül (fotókkal)

Szombaton immár nyolcadik alkalommal startolt el az Aludj máskor! elnevezésű 24 órás vetélkedő. Idén tíz csapat nevezett be a megmérettetésre. A középiskolások feladata nem kevesebb, minthogy 24 órán keresztül a lehető legjobban teljesítsék a rájuk váró feladatokat.

Bajdó Bettina

Mintegy 500 résztvevője van az Aludj máskor! elnevezésű 24 órás középiskolás vetélkedőnek, melyet idén is az Oladi Általános Művelődési Központ Savaria Ifjúsági Centrumban tartanak. Idén az MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálata vette át annak a rendezvénynek a szervezését, amely legnépszerűbb a vasi középiskolások között.

A programok szombaton tíz órakor kezdődtek, s a fiataloknak vasárnap reggel tízig mintegy 100 feladatot kell megoldaniuk úgy, hogy közben 24 órán keresztül ébren is maradnak.


Borsos László, az egyik főszervező elmondta, hogy az idei év központi témája az asztrológia, azon belül a csillagjegyek. Mindegyik csapat saját csillagjegyet kapott, a megnyitó helyszínére, a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ elé már ennek megfelelően öltözve kellett megérkezniük.

- Idén is főként a szombathelyi középiskolások vesznek részt a vetélkedőn, de van két vidéki, egy kőszegi és egy körmendi, illetve egy vegyes csapatunk is - emeltek ki a főszervező. - A versenyzők az épület tornatermében kaptak helyet, az 50 fős csapatok saját szállásaikat is berendezhették. Vannak művészeti, logikai és sportos feladatok, de olyan feladványokat is várnak a középiskolásokra, melyekhez kreativitás is kell. Mindenkinek kellett biciklit hozni, a csapattagok már el is indultak ezzel a kijelölt helyre. Saját zenekarokat is kell alapítaniuk, tánctudásukat is meg kell csillogtatniuk, vízzel működő járművet is kell építeniük, de a könyvtárban is vár rájuk feladat.


A középiskolások nemcsak egymással, hanem az álmossággal is kénytelenek megküzdeni, a tapasztaltak szerint a holtpont hajnali négy és öt óra között van. Az, hogy idén ki szerzi meg a vándorkupát, csak vasárnap tíz órakor derül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!