Április 2-án kezdődik a Paragvári iskola felújítása

A jövő tanév kezdetére megújul a szombathelyi Paragvári iskola: 221 millió forintból korszerűsítenek, április 2-án kezdenek hozzá a munkálatokhoz.

Bajdó Bettina

Korszerű környezet, korszerű tudás címmel indul projekt a Paragvári utcai Általános Iskolában. A felújításnak köszönhetően napelemek is kerülnek a tornaterem homlokzatára.

Dr. Puskás Tivadar polgármester elmondta,  1906-ban építették az iskolát, ezért  ráfér a felújítás. A projekt megvalósítása április 2-án a munkaterület átadásával kezdődik, s az új tanévet már a megújult épületben kezdhetik a tanulók. A beruházás összköltsége 221 millió forint, ehhez  199,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzat az uniótól. A  fennmaradó 10 százalék önerőt, 22  millió forintot a város biztosította.

Marton Zsolt alpolgármester hozzátette, régóta húzódott az épület felújítása, most sikerült olyan pályázatot találni, ami megfelelő volt. Ennek köszönhetően energiatakarékos megoldásokkal újíthatják fel az épületet.

Boros László, a kivitelezési munkákat végző kft. ügyvezetője a beruházás részleteit ismertette: korszerűsítik a homlokzati nyílászárókat, a tetőszerkezetet és a födémet is megújítják.

A tájékoztatón Kőváriné Fekete Marietta igazgató köszönetet  mondott azoknak, akik segítettek a megvalósulásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!