Arena Savaria: titokzatos mecénás, edzhet a Falco

Tessék-lássék, átmenetileg megoldódott a Falco kosárcsapatának és a Dobó SE-nek a létesítménygondja.

Horváth Erika

Beszámoltunk róla, hogy ismét milyen lehetetlen helyzetbe került Szombathely önkormányzata által létesítményhasználattal is támogatott jónéhány sportegyesület, iskola, sportoló, mert a Sugár úti sportcentrumot a várossal való vitája miatt bezárta előttük az üzemeltető Unihall Kft.

A hatalmas felháborodás után Pintér-Péntek Marica, a kft. ügyvezető igazgatója két engedményt tett. Igent mondott arra, hogy a Falco KC Szombathely - egy magát megnevezni nem kívánó mecénása - az e és a jövő heti edzésekre, illetve a pénteki Sopron elleni rájátszás-mérkőzésre kibérelhesse a bajnoki címre hajtó kosárcsapat számára az Arena Savariát.

Illetve egy névsorhoz kötötten használhatják az olimpiára készülő Dobó SE-sek is a (saját) szabadtéri létesítményüket.

Információink szerint a Haladás-Admirál is jelezte az Unihallnak, hogy hajlandó lenne piaci áron bérelni az arénát az edzéseire.

Szerda délutáni hír, hogy az Unihall Kft. és a szombathelyi önkormányzat képviselői csütörtök délelőtt tárgyalóasztalhoz ülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!