Arena Savaria-ügy: hosszú per elé néz a város?

Szombathely - Több határozat is született az önkormányzat jogi és pénzügyi és gazdasági bizottságának közös ülésen. A tét nem volt kicsi: az Aréna Savaria hosszútávú bérleti szerződése.

Angyal László

Rendkívüli ülést tartottak kedden délután a városházán, a két bizottság tagjai azt vizsgálták, felmondható-e a város és az Unihall Kft.  között kötött, 10 évre szóló bérleti szerződést. (Ismert, hogy a győri cég üzemelteti az Aréna Savariát, illetve a teljes Sugár úti sportkomlexumot.) A több mint kétórás  vita után a bizottság tagjai több határozatot is hoztak. 

Előkerült egy 2008. januárjában született, 25 fős közgyűlési többséggel megszavazott  határozat arról, hogy a Szova Zrt. mint az Aréna Savaria tulajdonosa vizsgálja meg, miként teljesítette az Unihall kft. a bérleti szerződésben foglaltakat, s ha szükséges, mondja fel a kontraktust. A bizottsági ülésen eldőlt: a Szova Zrt. igazgatótanácsa (IT)  mondhatja fel a szerződést.  (Ez várhatóan szerdán,  az IT  ülésen megtörténik.) 

A  jogi lépés azonban nem jelenti azt, hogy az Unihall Kft. eltávolítható a csarnokból, bérlőként birtokvédelem illeti meg,  vagyis egy esetleges per esetén a jogerős bírósági határozatig birtokon belül maradhat a cég.   

Dr. Czeglédy Csaba, a sportügyekért  is felelős alpolgármester lapunknak azt mondta: a  Fidesz színjátéka volt a két bizottság együttes ülése, a jobboldal szubjektív véleménye - legyen üzemeltető  a város  - alapján bontják fel szerződést. Hosszú, bizonytalan kimenetelű  per elé néz a város, miközben óhatatlanul megromlik a kapcsolatunk az Unihall Kft.-vel., s ez legnagyob kár.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!