Átadás előtt áll az Egészségház

Átadás előtt áll az egyházasrádóci Egészségház, amely négy települést lát majd el korszerű szolgáltatásaival. A 20 milliós beruházás 90 százalékát az unió állja, egy sikeres pályázat révén.

Kozma Gábor

Egyházasrádóc önkormányzata pályázati támogatásból és önerőből alakítja ki új Egészségházát a községben,  mondta el Sőre Zoltán polgármester, aki nagy figyelemmel kíséri az építés-felújítás sorsának alakulását. 

A nyertes projekt eredményeként  korszerű, akadálymentesített és jól felszerelt intézmény  jön létre, amelyben a  kor igényeinek megfelelő környezetben veheti majd igénybe az egészségügyi ellátást a körzetben élő csaknem háromezer ember, hallottuk.

Az  Egyházasrádóc-Nemesrempehollós-Rádóckölked-Nagykölked Intézményfenntartó Társulás keretében működtetett intézményben helyet kap a hagyományos háziorvosi rendelő, valamint egy fogorvosi rendelő és a  védőnői szolgálat is.

Az Egészségház székhelye Egyházasrádóc, s a település jelentős részt vállal a munkálatokból. Pályázati támogatásból és saját erőből több mint 20 millió költenek a beruházásra, az összeg  90 százaléka uniós forrásból származik.

A fejlesztés keretében az épület teljes akadálymentesítésére, a vizesblokkok cseréjére, valamint új gépek és eszközök beszerzésére kerül sor. Az akadálymentesítéssel a hátrányos helyzetű csoportok, látás, hallás és mozgássérültek egyaránt probléma nélkül részesülhetnek majd  az egészségügyi szolgáltatásokban.

A felújítás lehetőséget kínál a szakmai, műszaki megújulásra, egyúttal hozzájárul az egészségügyi ellátás színvonalának emeléséhez is,  nyomatékosította Sőre Zoltán. 

Az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló építkezés szeptember 1-jén indult és várhatóan még az idén befejeződik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!