Átadták a második dr. István Lajos-díjakat

Második alkalommal adták át a Dr. István Lajos-díjakat, a Pusztay János nyelvészprofesszor által alapított elismerést.

Némethy Mária

Pénteken lett volna 90. esztendős az öt éve elhunyt dr. István Lajos professzor, akinek emlékére Pusztay János nyelvészprofesszor díjat alapított, mert István professzor a gyógyítás és a tudományos kutatás mellett széleskörű közéleti tevékenységet is folytatva olyan értékeket képviselt, amelyek ma is követendőek. Az elismerésre nem lehet pályázni, szakemberekkel konzultálva az alapító dönt odaítéléséről.

Pénteken késő délután a Weöres Sándor Színház éttermében megrendezett ünnepségen Pusztay János bejelentette: az idei évtől kezdve két díjat ad át, egy innovációs és egy életmű-díjat. A díjjal emlékérem jár és jelképes pénzjutalom.

Az életműdíjat prof. dr. Rácz Péter kapta, aki a Markusovszky kórház szemészeti osztályának vezető főorvosaként ment nyugdíjba, de tudományos tanácsadóként továbbra is segíti a kórház munkáját. Az innovációs díjat ezúttal megosztva hárman vehették át egy találmányért, amely speciális folyadék infrasugárzásának elvén működő napkollektor.

A díjazottak: Harrer Norbert, Csonka László és Csonka Zoltán, a találmány eszmei szerzője és kivitelezői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!