Átadták a vasváriaknak az Év könyvtára 2009 címet

A vasvári Dr. Bendefy László Városi Könyvtár érdemelte ki idén a megtisztelő Év könyvtára 2009 címet. Az elismerést szerdán adták át a minisztériumban. Az kapott pénzből a könyvtár fejleszt és jutalmaz.

Vojnovics Viktória

Az Oktatási és Kulturális Minisztérum Könyvtári Osztálya  1996 óta  minden esztendőben pályázatot ír ki az Év könyvtára cím elnyerésére. 

A szakmai bizottság a beérkezett pályázati anyagok, valamint a könyvtárlátogatók elégedettsége, visszajelzései alapján hozza meg döntését. Az elmúlt évek alatt soha nem esett még ilyen kicsi könyvtárra az ítészek választása.  Az olvasók szavazatai mellett  a magas színvonalú szakmai munka is a vasvári intézmény díjazása mellett szólt. A  bizottság döntését befolyásolta, a kis könyvtár  nagy hangsúlyt fektet az informatikai infrastruktúra és a szolgáltatások  fejlesztésére, oroszlánrészt vállal a mozgókönyvtári feladatok ellátásában, speciális szolgáltatásokat nyújt az időseknek és a fogyatékkal élő könyvtárhasználóknak.  

A bizottság értékelésében kiemelte, hogy a vasvári intézmény remekül használta ki a pályázati lehetőségetit. Az elmúlt időszakban 11 támogatási  kérelmük részesült pozitív elbíráslában, melyek segítették az épület felújítását, az infrastruktúra-fejlesztését valamint  több, sikeres  rendezvény lebonyolítását is. Az olvasók számának folyamatos növekedése és a könyvtárlátogatók elégedettsége is amellett szólt, hogy a vasvári bibliotéka  méltó az Év könyvtára 2009 címre. 

A díjat szerdán délután Schneidel Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára adta át Gyöngyösi Zsuzsannának, a vasvári intézmény vezetőjének. Az igazgatónő lapunknak elmondta: a megtisztelő címhez egymillió forint pénzjutalom is jár, melyet a bibliotéka további fejlesztése mellett az intézmény dolgozóinak jutalmazására fordítanak majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!