Az Agóra-Savaria Mozi már készül a 3D-s technika alkalmazására

A felsőőri (oberwarti) multiplex prolongálta az Avatar című, 3D-s technikájú filmet. A helyiek és a környékbeliek már nem vevők, de a magyarokkal még megtölthető a nézőtér.

Kozma Gábor

- A 3D nem csodaszer, de nincs mese, ez a fejlődés kikerülhetetlen útja - mondja Mayer Rudolf, az Agora-Savaria Filmszínház vezetője. S valóban: az 1972-ben átadott mozi belső tere kiválóan alkalmas térhatást keltő produkciók befogadásra. Részint a nagy vászonfelület, másrészt a szintén méretes nézőtér okán. Csakhogy a rohamosan tért hódító új technika nem éppen olcsó: számítások szerint a szombathelyi, önkormányzati mozit 25-30 millióért lehetne ilyennel felszerelni.

A Savaria Mozi a közszórakoztatás egyik fő színtere a városban és vélhetőleg az is marad. Az itt vetített művészi és populáris filmek egyre több nézőt  vonzanak és látogatottak az előtérben tartott koncertek, kiállítások, művészeti akciók is. A 3D-s technika alkalmazása még több nézőt csábíthatna a komplexumba, fogalmaz Grünwald Stefánia, az Agora intézményhálózat igazgatója. Megjegyezve, hogy nem tétlen szemlélők.

Már tájékozódtunk a technikát illetően, figyeljük a piacot. Nyilván meghatározó az ár, amely azért magas, mert újdonságról van szó. Több lehetőség, közte lízingelés is felmerült  hallottuk.

A politikai döntnökök sem ellenzik a mozi fejlesztését. Amely, fogalmazza meg dr. Ipkovich György polgármester, rövidesen minőségi fordulatot is vehet. 

Egy pályázat révén remélhetőleg kívülről megújul az épület. Ezt követheti majd a beltér, vagyis nem álom a 3D árulta el a városvezető.

Marton Zsolt tanácsnok szintén jó ötletnek tartotta a műszaki fejlesztést, hozzátéve: ehhez meg kell találni a forrást. Szerinte is bizonyos, hogy a Savaria Mozi versenyképessége nagyban javulhat a térhatás alkalmazásával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!