Az angolok elleni 7:1-re emlékezik a FIFA World

Budapest - Múltidéző rovatában a 1954-es, 7-1-es hazai sikerrel zárult Magyarország-Anglia barátságos mérkőzéssel foglalkozik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megújult magazinja, a megváltozott formában először most májusban megjelent FIFA World.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A közel 55 éve, 1954. május 23-án a Népstadionban rendezett meccsel kapcsolatban az anyagban kiemelik, hogy a magyar "álomcsapat" ezen a találkozón is szárnyalt, s 92 ezer néző előtt története legsúlyosabb vereségét mérte az angol válogatottra, mely a mai napig nem szaladt bele ekkora pofonba.

A cikkben idézik az egyetlen angol gólszerzőt, Ivor Brodais-t, aki annyit mondott csak, hogy társaival együtt "kiégett a nyelvük", mert a meccsen végig próbálták tartani Puskásék tempóját.

A mérkőzés a visszavágója volt a fél évvel korábban a londoni Wembleyben rendezett, 6-3-as történelmi magyar győzelemmel végződött összecsapásnak.
 
A FIFA World írása zárásaként megemlíti, hogy a magyar Aranycsapat sorozatban 31 fellépésén maradt veretlen, s a remek szériát a nyugat-német válogatott szakította meg az 1954-es világbajnokság berni döntőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!